Tapusi brīvdabas spēle “Cik sver tava ietekme?”

Francūziete Lūsija un itāliete Alessandra, kuras Jauniešu mājā veic brīvprātīgo darbu, ir sagatavojušas lielformāta spēli angļu valodā “Cik sver tava ietekme?”. Spēles uzdevums ir veidot izpratni par savu un citu cilvēku darbību ietekmi uz pasauli, dabu, klimatu un dzīvi kopumā.

Spēli var spēlēt komandās (līdz 4 cilvēkiem) un vienlaicīgi var piedalīties 3 komandas. Spēlē ir 26 spēles lauciņi ar dažādiem darbības un izvēļu uzdevumiem un jautājumi par atkritumu šķirošanu, efektīvu lēmumu pieņemšanu un pārstrādes principiem. Noslēgumā par uzdevumiem iegūtie punkti tiek svērti. Spēlē nav uzvarētāju vai zaudētāju – tikai ieguvēji, jo visi iegūst jaunas zināšanas vai apstiprina jau zināmo. Kopā ar visiem dalībniekiem notiek spēles izvērtēšana.

Aicinām pieteikties spēlei Jauniešu mājas pagalmā vai pēc vienošanās arī citur. Vasaras mēnešos spēle notiks kopā ar ārzemju brīvprātīgajām, bet no septembra spēli vadīs Jauniešu mājas darbinieki un brīvprātīgie.

Jau iepriekš informējām, ka Jauniešu mājā Eiropas brīvprātīgā darba projektus šobrīd īsteno Lūsija Milua no Francijas un Alessandra Lupo no Itālijas. Kopš 2017. gada Jauniešu mājā uzņemti jau 30 ārzemju brīvprātīgie, kas organizē svešvalodu nodarbības un citas aktivitātes kopā ar Ventspils jauniešiem.