«Mana jūra» aicina uz izzinošām diskusijām un kopradi bākā

Kampaņa ”Mana jūra” savas desmitgades pastāvēšanas vasarā aicina interesentus uz Ovišu bāku, kur 17. un 18. jūlijā nosrisināsies darbnīcas, koncerts, kā arī diskusija par jūras piesārņojošajiem atkritumiem un to ietekmi uz vidi.

Nedēļas nogales aktivitātēm starts tiks dots Staldzenē plkst. 12, ar pārgājienu uz Ovišiem 17 km garumā. Gājiena laikā dalībnieki meklēs slēpņus uz pildīs uzdevumus. Pasākuma norises vietā Ovišos, bākas teritorijā, 18.30 notiks sarunas un meistarklase ar veģetārās uztura skolas dibinātāju Ditu Lasi un vēlāk – kopīgas vakariņas. Savukārt vakara turpinājumā būs iespēja klausīties Kārļa Kazāka mūzikā.

18. jūlija rīts sāksies ar koprades staciju par praktiskiem risinājumiem jūras aizsardzībai, savukārt vēlāk turpināsies ar aizraujošām un izglītojošām darbnīcām Latvijas Hidroekoloģijas institūta vadībā. Plkst. 12 tiks atklāta ”Mana jūra” atmiņu izstāde, kas veltīta desmit gadu jubilejai. Pasākuma noslēgumā gaidāma mērķtiecīga diskusija, kuru moderēs Radio NABA ētera personība, LU pētniece un mikrobioloģe Ilze Dimanta, piedaloties Rīgas domes deputātei un biedrības ”Zero waste Latvija” valdes loceklei Mairitai Lūsei, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas departamenta direktorei Rudītei Veserei, Baltijas vides foruma ekspertei Andai Ruskulei, kā arī hidrobiologam, Starptautiskās Baltijas Jūras programmas BONUS vadītājam Andrim Andrušaitim.

Diskusija tiks raidīta arī Facebook tiešraidē. Diskusijas gaitā tiks kopīgi meklēti piesārņojuma problēmas cēloņi un risinājumi no dažādām iesaistītajām pusēm. Eksperti centīsies atbildēt uz jautājumiem – ko piesārņojums nodara piekrastei un jūrai un, kāda veida piesārņojums tas ir?

Ieeja pasākumā ir bez maksas, taču iepriekš nepieciešams reģistrēties, aizpildot pieteikuma anketu ŠEIT. Pasākumu var apmeklēt personas, kuras var uzrādīt derīgu Covid-19 sertifikātu, kā arī šo personu bērni līdz 12 gadu vecumam.

Plašākai informācijai par pasākumu sazināties ar pasākuma koordinatori Ievu Gedzunu 23660630.