Ventspils jauniešu brīvprātīgā darba programma Zoom ierakstā

Ventspils jauniešu brīvprātīgā darba programmas un tās nolikums nosaka brīvprātīgā darba organizēšanas kārtību, kādā nodrošina vienotas brīvprātīgā darba sistēmas ieviešanu Ventspils pilsētā un apliecina personas pieredzi, kas gūta, veicot brīvprātīgo darbu Ventspils pilsētas teritorijā reģistrētā biedrībā, nodibinājumā, kā arī valsts vai pašvaldības iestādē.

Ventspils jauniešu brīvprātīgā darba programmas izpratnē brīvprātīgā darba veicējs ir

  • jaunietis vecumā no 13 līdz 25 gadiem, kurš veicis brīvprātīgo darbu Ventspils pilsētas administratīvajā teritorijā.
  • personas vecumā no 13 līdz 15 gadu vecumam ir tiesīgas veikt brīvprātīgo darbu, ja to likumiskais pārstāvis devis rakstveida piekrišanu.

Veicot brīvprātīgo darbu Ventspilī Tavas brīvprātīgā darba stundas tiks uzskaitītas Brīvprātīgā darba uzskaites grāmatiņā un par nostrādātām 40 brīvprātīgā stundām 2021. gada beigās varēsi iegūt pilsētas mērogā apstiprinātu Apliecinājumu.

Par brīvprātīgā darba organizētāju, kam nepieciešama palīdzība no brīvprātīgajiem jauniešiem, var tie kļūt jebkura biedrība, nodibinājums, tajā skaitā arodbiedrības un to apvienības, valsts un pašvaldību iestādes, politiskās partijas un to apvienības.

Brīvprātīgais darbs var tikt īstenots neformāli vai īstenots bezpeļņas organizācijās. Visbiežāk tas ir daļēja laika darbs. Brīvprātīgais darbs var notikt vienas dienas vai vairāku gadu garumā, dažādās jomās.

Vakances iespējams atrast un ievietot https://www.facebook.com/groups/1082975218436159

Noderīgi dokumenti:

1)Ventspils jauniešu brīvprātīgā darba programmas nolikums
2)Brīvprātīgā darba uzskaites grāmatiņa (elektronisks paraugs)
3)Brīvprātīgā darba līgums (pilngadīgiem jauniešiem)
4)Brīvprātīgā darba līgums (nepilngadīgiem jauniešiem)