Rīko konkursu jauniešiem “Gada jaunais autovadītājs – 2014”

teen-driver-safety

Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD) aicina 16-18 gadus vecus jauniešus pieteikties konkursam “Gada jaunais autovadītājs.

Pieaugot traģisku ceļu satiksmes negadījumu skaitam jauniešu vidū, šoreiz konkursa pusfinālu praktiskie uzdevumi būs īpaši pielāgoti tam, lai veicinātu jauniešos izpratni par braukšanas ātrumu un apstāšanās ceļa garumu, kā arī operatīvu rīcību avārijas situācijās. Praktiski pārbaudīts bremzēšanas ceļš un apdzēstas liesmas imitēta auto negadījuma vietā jauniešiem būs noderīgas prasmes visai dzīvei.

TV raidījumu “Zebra” un “Ātruma cilts” veidotājs Pauls Timrots skaidro, ka jauni autovadītāji jūtas pārliecināti par savu braukšanas prasmi, tādēļ konkurss “Gada jaunais autovadītājs” ir iespēja to pierādīt drošā vidē, pieredzējušu instruktoru klātbūtnē, izvairoties no liekām nepatikšanām uz ceļa.

Dalībai konkursā var pieteikties jaunieši vecumā no 16 līdz 18 gadiem, jābūt braukšanas mācību atļaujai jeb tā sauktajām “baltajām tiesībām” vai mopēda vadītāja apliecībai, kā arī jāzina ceļu satiksmes noteikumi un jābūt pamatiemaņām auto vadīšanā.

Dalība konkursā ir bez maksas.

Konkursa dalībnieki, kuri veiksmīgi atbildēs uz pirmās kārtas jautājumiem interneta vietnē “www.gadaautovaditajs.lv”, varēs izvēlēties sev piemērotu pusfināla norises vietu un laiku. Šogad tās ir četras pilsētas: Valmiera – 5. jūlijs, Ventspils – 10. augusts, Jēkabpils – 17. augusts un Rīga – 28. septembris.

Katrai pusfināla kārtai kvalificējas 30 labāko rezultātu īpašnieki, kuri turpina cīņu, pierādot savas braukšanas iemaņas.

Katra pusfināla pirmo astoņu vietu ieguvēji 5. oktobrī startēs lielajā finālā Biķernieku trasē Rīgā. Kopējais balvu fonds šogad pārsniedz 1000 eiro.