Tiešraidē no ES mājas aicinām skatīties diskusiju „Vide un tekstils – kāds sakars?”

Aicinām ieplānot datumu un laiku, lai piedalītos tiešsaistes diskusijā!Šajā #KādsSakars diskusijā izvērsīsim sarunu par vides un tekstila/apģērba savstarpējām likumsakarībām un to, kādas iespējas un alternatīvas ir ražotājiem, tirgotājiem un patērētājiem. Ko mēs nēsāsim nākotnē un vai apģērbs, piemēram, no neierastiem materiāliem varētu būt viens no saistīto vides problēmu risinājumiem?

Eiropas Savienības māja sadarbībā ar Pasaules Dabas Fondu un Zero Waste Latvija ielūdz uz diskusiju “Vide un tekstils – kāds sakars?”, kas notiks tiešraidē ceturtdien, 29. oktobrī, no plkst. 18.00 līdz 19.30.

Eksperti sarunāsies par to, kā vides un tekstila nozares mijiedarbojas. Kādu apģērbu cilvēki pērk un valkā šodien un ko patērēs nākotnē? Kā tas ietekmē vidi? Vai tekstila nozares pārstāvji meklē inovatīvākus, ilgtspējīgākus risinājumus? Vai apģērba ražošana no šobrīd neierastiem materiāliem varētu būt viens no vides problēmu risinājumiem?

Diskusija būs skatāma tiešraidē Pasaules Dabas Fonda un Eiropas Savienības mājas Facebook lapās.

Sarunā piedalīsies:
• Linda Austra Ārende, apģērbu tehnoloģiju zinātniskā asistente Rīgas Tehniskajā universitātē
• Agne Ellere, uzņēmējdarbības un inovāciju studente Rīgas Tehniskajā universitātē
• Dace Akule, ilgtspējīgas modes eksperte, biedrība “Zaļā brīvība”
Diskusiju vadīs Selma Levrence, jaunatnes organizācijas “Protests” aktīviste.

Diskusiju ciklā #KādsSakars ikviens tiek aicināts iesaistīties sarunās, kuru mērķis ir saprast, kā dažādas nozares pielāgojas esošajām un nākotnes vides izmaiņām.