Konkurss “Ko Eiropas Savienības paplašināšanās nozīmē tev?”

 

l_11672376Līdz 2014.gada 11.maijam Eiropas Savienības māja aicina piedalīties Eiropas Komisijas izsludinātajā konkursā jauniešiem “Ko Eiropas Savienības paplašināšanās nozīmē tev?” un balvā iegūt braucienu uz Briseli un e—lasītāju.

2014.gadā tiks atzīmētas divas svarīgas gadadienas, un tā ir iespēja atskatīties uz līdzšinējo Eiropas apvienošanas procesu. Ir pagājuši 100 gadi kopš I pasaules kara sākuma un 10 gadi kopš lielākās Eiropas Savienības paplašināšanās, kad Eiropas Savienībai pievienojās 10 jaunas valstis. Šodien Eiropas Savienības perspektīva ir atvērta Albānijai, Bosnijai un Hercegovinai, Maķedonijai, Īslandei, Kosovai, Melnkalnei, Serbijai un Turcijai.

Konkursā jauniešiem “Ko Eiropas Savienības paplašināšanās nozīmē tev?” Eiropas Komisija vēlas noskaidrot:

  • Ko Eiropas Savienības 28 dalībvalstis ir mācījušās no pagātnes, lai uzlabotu savu nākotni?
  • Ko paplašinātā Eiropas Savienība nozīmē tieši tev?

Jaunieši no 15 līdz 25 gadiem tiek aicināti atbildēt uz šiem jautājumiem un dalīties pārdomās rakstā līdz 700 vārdiem vai trīs bloga ierakstos kopumā līdz 700 vārdiem. Konkursa noteikumi un darbu iesniegšanas kārtība skatāma mājas lapā internetā:ec.europa.eu/enlargement/news_corner/writing-competition/index_en.htm & http://ec.europa.eu/enlargement/pdf/pres…