Notika Madara Apses skeitborda sacensības

Pilsētas svētku ietvaros, sestdien, 1.augustā, Ventspils skeitparkā norisinājās Madara Apses skeitborda sacensības, kuras pulcēja vairākus simtus skatītāju un 50 sacensību dalībniekus. Sacensības notika vīriešu jaunākājā un vecākajā grupā, kā arī meiteņu grupā.

Vīriešu vecākajā, profesionāļu, grupā pirmo vietu sadalīja leģendārais amerikāņu skeiteris Pat Duffy un soms Ville Lepisto,  bet otro vietu ieguva Niklāvs Vētra no Rīgas, trešajā vietā ierindojās Uģis Ķepulis no Kuldīgas. Vīriešu jaunākajā grupā uzvaras laurus plūca  viesis no Lietuvas,11 gadīgais Vainius. Meiteņu grupā bija 4 dalībnieces, kas sacentās, skeitojot uz ātrumu.

Sacensības notika gan, skeitojot uz ātrumu, gan tāllēkšanā un labākā trika izpildē, kur piedalījās arī dalībnieki, kuri nebija reģistrējušies.

Madara Apses organizētās sacensības iepriecināja skeitborda sportistus, jo šāda veida sacensības Ventspils skeitparkā notika pēc ilgāka pārtraukuma, un ar šīm sacensībām tika atzīmēta skeitborda attīstības divdesmitgade Ventspilī.  Pasākumā sportisku noskaņojumu un svētku garastāvokli uzturēja dzīvā mūzika no March Da G, picas no picērijas “Diāna” un vecpuišu ballīte dalībniekiem no Somijas!

Madara Apses sarūpētais sacensību balvu fonds bija 500 EUR, kā arī sacensību dalībniekiem balvās bija inventārs un apģērbs no Madara Apses sponsoriem Element skateboards, DC Shoes & OJ Wheels, Mosaic bearings un citiem. Sacensības atbalstīja Olimpiskais centrs “Ventspils”.

Madars Apse ir ventspilnieks, profesionāls skeitbordists, kurš divas reizes atzīts par Eiropas gada skeiteri un pagājušajā gadā nominēts pasaules skeitera titulam, viņš ir ielu skeitbordists, kurš visā pasaulē uz ielām izpilda skeitborda trikus un tos filmē, kā arī vada savu šovu Red Bull TV ar nosaukumu Skate Tales. Madars Apse ir pirmais latvietis, kurš iekļuvis zīmola Red Bull komandā un vienīgais komandas profesionālais skeitbordists no Baltijas valstīm.