Jaunieši Ventspilī svinēs Digitālos svētkus

Sestdien, 1. augustā, Ventspilī jaunieši skatīsies, līdzdarbosies un gūs iedvesmu vērienīgajos Digitālajos svētkos. Kā Latvijas Jauniešu galvaspilsēta 2020 Ventspils ar Digitālajiem svētkiem atzīmēs arī Starptautisko jaunatnes dienu.

Klātienē Ventspils Lielajā laukumā no plkst. 12:30 līdz 16:00 un attālināti – interneta kanālos līdz pat plkst. 20:00 jaunieši varēs gan gūt jaunas zināšanas, gan svinēt. Ventspils Jauniešu māja klātienes apmeklētājiem piedāvās piedalīties komandu spēlē “Digitālais rallijs”, atbildēt uz jautājumiem momentspēlē, izgatavot galda spēles radošajās darbnīcās, veidot veltījumu Starptautiskajai Jaunatnes dienai un nedaudz atslābināties no digitālās pasaules chill zonā.

Klātienes apmeklētājiem tiks piedāvātas vēl šādas aktivitātes:

  • Ventspils Digitālā centra radošās tehnoloģiju darbnīcas: 3D pildspalvu atslēgu piekariņu darbnīca; mazo elektriķu darbnīca “Atklāj elektrības problēmu”; inženieru mini konstruktors; Ozobotu krāsu kodu darbnīcu un zīmējumu veidošanu ar LittleBits konstruktoru; Minecraft darbnīca; diožu zirnekļa izveide un binārā koda aproču darbnīca; nozīmīšu darbnīca; zinātnes centra pamatakmens ielikšana ar hidraulisko robota roku; robotu bitīšu darbnīca.
  • Zinātnes un tehnoloģiju muzejs “Kurzemes Democentrs” piedāvās interaktīvas spēles “Klimata pārmaiņu ķīmiķis”, atjautības spēli “Zaļie risinājumi”, spēli “Kaste box” ģimenēm, kā arī būs iespēja piedalīties radošās darbnīcās: veidot lavas lampu un noskaidrot vai gaisam ir svars, piedalīties ķimerēšanās aktivitātēs “Pacietības labirints” un “Ačgārnās brilles” un atjautības darbnīcās mazajiem.
  • Spēļu muzejs “Enjoy the game” sniegs iespēju ielūkoties pagātnē un apskatīt senās spēļu konsoles, kā arī uzspēlēt senās spēles.
  • Virtuālās realitātes stacijā būs iespēja iejusties autosacīkšu simulatorā, izmēģināt dažādas virtuālās realitātes spēles, kā arī zīmēt telpā ar 3D zīmuli.
  • X-box spēļu telts ar divām kustības spoguļa spēlēm: Plostu braukšana un Just Dance.
  • SUPfit trase, kurā ar viena riteņa “Onewheel” dēli būs iespēja ar līdzsvara palīdzību pārvietoties pa šķēršļu trasi.
  • “DJI Latvija” piedāvās iespēju vadīt dronus ar simulatora palīdzību, kā arī iepazīties ar dažādiem droniem, kurus izmanto filmētāji, hobija entuziasti, glābēji un pat dažādas drošības iestādes.
  • “Krāsu karuselis” aicinās piedalīties Harija Potera digitālajās misijās, risinot aktīvu, izzinošu, radošu un maģisku uzdevumu kopumu interaktīvā veidā.
  • “KASTEKUST” piedāvās izmēģināt atraktīvus foto un video risinājumus, manipulējot ar laiku un paskatoties uz sevi palēninājumā. Svētku dalībnieki varēs sevi digitāli teleportēt vietā un laikā, piemēram, uz jauno Ventspils Zinātnes un inovācijas centru. Izveidotie materiāli būs pieejami gan digitāli, gan drukātā foto formātā.
  • Fobo kastes un Selfijspoguļa momentfoto fotostūrīši. Iespēja par piemiņu no pasākuma mājās aiznest smieklīgas fotokartītes svētku dizainā.
  • Techno mūzikas zonā būs iespēja klausīties mūziku bezvadu austiņās, iepazīt un līdzdarboties dīdžeja lomāuzzinot kādas mūsdienu tehnoloģijas dīdžeji izmanto savā darbā, tai skaitā datoru, dažādas skaņas ierīces, skaņas apstrādes aparatūru, kas saistītas ar mūsdienu inženier-tehnoloģiju attīstību un progresu.
  • Brain Games galda spēļu zona ar iespēju iepazīt un uzspēlēt The Crew, 6.Ņem, IceCool, Orc-Lympics spēles.
  • Lāzerpeintbola spēle piepūšamo figūru laukumā ar 50 dažāda veida figūrām.
  • “Labaratorium” aizraujošos zinātnes šovus uz skatuves varēs vērot plkst. 13:00, 14:00 un 15:00.

Lai svinētu kopā ar jauniešiem no visas Latvijas, svētku laikā tiks nodrošināta interneta tiešraide, kurā varēs ne tikai vērot, bet arī līdzdarboties. Piekļuve virtuālajiem kanāliem no Ventspils jauniešu portāla – www.jauniesi.ventspils.lv

Virtuālajos kanālos paredzēta šāda programma:

  1. No plkst. 12:30 līdz 16:00 – seko līdzi reportāžām no aktivitātēm Lielajā laukumā un piedalies sarunās ar viesiem svētku studijā,
  2. No plkst. 13:00 līdz 16:00 – piedalies informatīvos un izglītojošos vebināros, kur par jauniešu uzņēmējdarbību runās Ventspils Biznesa atbalsta centra eksperts Roberts Gaižutis, Madara Ērgle no Jaunatnes starptautisko programmu aģentūras stāstīs par iespējām jauniešiem un veiksmīgajiem piemēriem projektu īstenošanā, Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociācijas un Ventspils Digitālā centra pārstāvji pastāstīs ar vairākiem konkursiem un projektiem jauniešiem. Tāpat ar tiešraides palīdzību ielūkosimies detalizētāk klātienē notiekošajās darbnīcās, lai apgūtu ko jaunu.
  3. No plkst. 15:30 aicinām pievienoties īsfilmu kopskatīšanās maratonam. Starp īsfilmām komentārus sniegs 3 dīvāna eksperti – 3 Ventspils jaunieši ar viedokli. Pārējos attālinātos skatītājus aicināsim iesaistīties diskusijā. Bet no plkst. 17:30 varēsim kopā dejot interaktīvajā spēlē “Just Dance Now”. Uzlādējiet savus viedtālruņus, sagatavojiet ekrānus ar Zoom programmu un deju turnīrs sāksies. Centīgākajam dejotājam būs balva!

Pasākuma ietvaros Lielajā laukumā aktivitāšu norises vietās tiks kontrolēta apmeklētāju plūsma, lai nodrošinātu distanci starp svētku viesiem. Tāpat organizatori aicina nedrūzmēties pie norises vietām. Pasākuma teritorijā vienlaikus varēs uzturēties līdz 3000 apmeklētājiem, tādēļ aicinām iedzīvotājus ievērot valstī noteiktos drošības pasākumus, būt saprotošiem un atbildīgiem pret sevi un apkārtējiem.

Ventspils – Latvijas Jauniešu galvaspilsētas 2020 pasākumus līdzfinansē Izglītības un zinātnes ministrija Jaunatnes politikas valsts programmas 2020. gada budžeta ietvaros, Ventspils pilsētas pašvaldība un citi pasākumu organizatori