“Zaļā josta” izsludina konkursu “Tīrai Latvijai – Tīriem ūdeņiem!”

Untitled-1

Aicinot izturēties  atbildīgi pret dabas resursiem un veicināt bērnu un jauniešu aktīvu līdzdalību, saglabājot un uzlabojot vides kvalitāti publiski pieejamās vietās pie ūdeņiem savā pašvaldībā, “Zaļā josta”, izsludina jaunu konkursu Latvijas vispārējo, profesionālo un interešu izglītības iestāžu audzēkņiem “Tīrai Latvijai – Tīriem ūdeņiem!”.

Konkursa mērķis ir, veicinot skolu un citu izglītības iestāžu audzēkņu vides izglītību un izpratni par sabiedrības līdzdalības nozīmīgumu vides pārvaldības jautājumu risināšanas procesos, kā arī, caur iesaistīšanos praktiskā rīcībā un veicot aktivitātes, novērtētu un uzlabotu vietējo publiski pieejamo atpūtas vietu pie ūdeņiem vides stāvokli, kā arī attīstītu savas prasmes un iemaņas kvalitatīvas dzīves telpas organizēšanā.

Pieteikto skolu komandas līdz 2014. gada oktobra beigām izvēlēsies un novērtēs konkursā pētāmo teritoriju, ieplānos un organizēs nepieciešamos labos darbus apkārtējās vides uzlabošanai, fiksēs tos fotogrāfijās, aprakstos un publicēs savu veikumu “Tīro ūdeņu” kartē.

Visi darbi vispirms tiks vērtēti piecos Reģionālajos konkursos: Kurzeme, Zemgale, Vidzemes, Latgale, Rīga. No katra Reģionālās kārtas konkursa tiks izvirzīti 3 labākie darbi uz Nacionālo kārtu (kopā 15 darbi), kas sacentīsies par konkursa galvenajām balvām – naudas prēmijām no “Zaļā josta” un konkursa atbalstītājiem 700 EUR, 500 EUR un 350 EUR vērtībā un citām pārsteiguma balvām.

Plašāka informācija par konkursu un tā gaitu, uzdevumiem un ieguvumiem atrodama “Zaļā josta” mājaslapā www.zalajosta.lv un www.lzj.lv , vai, sazinoties ar konkursa pārstāvjiem, rakstot uz e-pastu [email protected] , vai zvanot pa tālruni 67808112 un 29154531.

Papildu informācija:

Ilze Liepa, tālr.: 67808112, mob.: 29154531, e-pasts [email protected]