Jauniešu mājā atzīmēs Zemes stundu 

Šā gada 28. martā laikā no plkst. 20:30 līdz 21:30 ikviens iedzīvotājs, uzņēmums, pašvaldība vai organizācija  ir aicināts izslēgt apgaismojumu uz vienu stundu, lai pievienotos vispasaules “Zemes stundas” akcijai un parādītu savu apņemšanos videi draudzīgākai rīcībai ikdienā.

Lai pievienotos akcijai, aicinām izslēgt gaismu un doties uz Ventspils Jauniešu māju, kur jau no plkst. 19:00 notiks radošās darbnīcas, kurās varēs veidot dažādus sadzīvei noderīgus ekoloģiskus izstrādājumus – bišu vaska drāniņas, veļas mazgājamos līdzekļus un divu veidu gaisa atsvaidzinātājus. No plkst. 20:30 līdz 22:00 notiks zinātniskie eksperimenti un simulācijas spēle “NASA vingrinājums: izdzīvošana uz Mēness”, kurā būs iespēja pārbaudīt savu atjautību un sadarbības spējas. Jauniešu mājā Zemes stundu atzīmēs jau piekto gadu.

Zemes stunda ir pasaulē lielākā vides akcija, kurā miljoniem cilvēku vairāk nekā 180 valstīs un teritorijās simboliski izslēdz apgaismojumu uz vienu stundu, tā paužot atbalstu tūlītējai rīcībai klimata pārmaiņu mazināšanai un dabas daudzveidības izzušanas apturēšanai.

Šā gada kampaņu Pasaules Dabas fonds rīko jau trīspadsmito reizi,  kampaņas #balssplanētai mērķis ir savākt vismaz 1 miljonu parakstu līdz ANO Ģenerālajai asamblejai, lai izdarītu pietiekami lielu spiedienu uz politikas veidotājiem. Tas nepieciešams, lai tiktu izveidots spēcīgs, stabils un efektīvs globālais vides regulējums pēc 2020. gada – jauna vienošanās dabai un cilvēkiem.

Dalība pasākumā ir bez maksas.