Bezmaksas semināru cikls VeA „Jaunu ideju ģenerēšana”

ideas-300x221

Š.g. 10. un 12. aprīlī no plkst. 10.00 līdz 15.00 Ventspils Augstskolā tiek organizēts bezmaksas semināru cikls “Jaunu ideju ģenerēšana”, kurā dalībnieki tiks iepazīstināti ar ideju ģenerēšanas metodēm.

Semināra dalībnieki apgūs šo metožu praktisko pielietošanu un, lai idejas virzīšana tirgū būtu veiksmīga, arī ideju tālākas attīstīšanas priekšnosacījumus. Tāpat semināra dalībnieki tiks iepazīstināti ar dažādām radošās domāšanas, jaunrades un ideju izvērtēšanas metodēm, kā arī ideju meklēšanas kanāliem. Semināra laikā tiks organizēti praktiski uzdevumi.

Ideju ģenerēšanas semināra mērķis ir sniegt tā dalībniekiem praktisku rīku kopumu ideju ģenerēšanai un attīstīšanai un individuāli definēto ideju pilnveidošanai, kā arī ievirzīt semināra dalībniekus produktu (vai pakalpojumu) radīšanas un attīstīšanas procesā un uzņēmējdarbības uzsākšanā.

Potenciālie ideju ģenerēšanas semināra dalībnieki – ideju autori, augstākās izglītības iestāžu vecāko kursu studenti, kā arī jaunie uzņēmēji, kas vēlas paplašināt iemaņas un stiprināt sava uzņēmuma konkurētspēju.

Sagaidāmais rezultāts:

• Izpratne par jēdzieniem “jauns produkts” un “inovācija”
• Skaidrība par dažādiem inovāciju līmeņiem
• Izpratne par procesu, kā no idejas nokļūst līdz produktam
• Izpratne par produkta radīšanas procesā iesaistītajām pusēm un to savstarpējo mijiedarbību
• Prasme noteikt un analizēt klientu vajadzības veiksmīga produkta izstrādei
• Izpratne par dažādām ideju ģenerēšanas metodēm un to atšķirībām
• Izpratne par komandas nozīmi jaunrades procesā
• Prasme izmantot jaunrades metodes

Semināra lektori:
Juris Roberts Kalniņš, profesors, radošās domāšanas pasniedzējs.

Vita Brakovska, biedrības “Zināšanu un inovācijas sabiedrība” (ZINIS) valdes locekle, Britu padomes (The British Council) aktivitātes “Nākotnes pilsētas spēle” (Future City Game) sertificēta vadītāja ar starptautisku pieredzi radošās domāšanas rosināšanā Eiropā, Krievijā un Āzijā.

Seminārs notiks latviešu valodā.

Vietu skaits ir ierobežots, tāpēc pieteikšanās līdz 31.03.2014., LIAA mājas lapā.

Semināru organizē valsts aģentūra „Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra” valsts atbalsta programmas “Pasākumi motivācijas celšanai inovācijām un uzņēmējdarbības uzsākšanai” projekta “Inovatīvas uzņēmējdarbības motivācijas programma” ietvaros.

liaa_eraf_es_logo1