Ventspils skolēni Karjeras nedēļā domā par nākotni

No 14. līdz 18. oktobrim Ventspils skolēni piedalās dažādos karjeras tēmai veltītos pasākumos.

Lai arī karjeras izvēles atbalsts skolēniem tiek sniegts visa mācību gada garumā, tad Karjeras nedēļa ikgadēji pastiprināti pievērš uzmanību šai tēmai un iesaista plašāku cilvēku un organizāciju loku. 

Katrā skolā sagatavota pasākumu programma, kur iekļautas gan ekskursijas uz Ventspils uzņēmumiem un iestādēm, gan dažādu mācību priekšmetu un karjeras izglītības integrētās stundas. Skolās viesojas absolventi, iepazīstinot ar savām izglītības gaitām, notiek diskusijas un profesijām veltītas izstādes. 

Vidusskolēni ceturtdien, 17.oktobrī, Ventspils Jauniešu mājā pulcēsies uz diskusiju “Karjeras ceļš”, kurā iztaujās un uzklausīs karjeras pieredzes stāstus no uzaicinātajiem viesiem – SIA “Bucher Municipal” vadītājs Mikus Brakanskis, Valsts meža dienesta mežzine Lāsma Čavare, sporta skolas “Spars” direktore Solvita Pleinica un Nodarbinātības valsts aģentūras karjeras konsultante Vaira Jansone.   

“Aicinu jauniešus izmantot šo nedēļu, lai kārtīgi padomātu par savu nākotni – apzinātu savas spējas un intereses, runātu ar vecākiem un citiem pieaugušajiem par viņu karjeras pieredzi, saprastu, kādas prasmes nepieciešams attīstīt un kas var palīdzēt. Dalība Karjeras nedēļas pasākumos ir iespēja neatlikt uz pēdējo brīdi izvēli, kādu profesiju apgūt vai ko studēt augstskolā. Jo plašāks redzeslauks būs iegūts pirms izvēles izdarīšanas, jo pamatotāka būs izvēle,” stāsta Ventspils Jauniešu mājas vadītājs un Karjeras atbalsta projekta koordinators Kristians Jacevičs. 

Karjeras nedēļas pasākumus šogad organizē 83 Latvijas pilsētas un novadi. Jau otro gadu Karjeras nedēļa ir ESF projekta “Karjeras atbalsts vispārējās un profesionālās izglītības iestādēs” aktivitāte un šogad tajā piedalās teju visi projektā iesaistītie partneri – 75 Latvijas pilsētu un novadu pašvaldības un pašvaldību apvienības un 17 profesionālās izglītības kompetences centri.

Karjeras nedēļu jau septīto gadu organizē Valsts izglītības attīstības aģentūra un to finansē ESF projekts “Karjeras atbalsts vispārējās un profesionālās izglītības iestādēs”.
Karjeras nedēļas pasākumu programma pilsētu un novadu skolās pieejama tīmekļa vietnē: viaa.gov.lv/karjerasnedela, savukārt jaunumi sociālajos tīklos facebook.com/TavaiKarjerai, facebook.com/VIAA.LV, draugiem.lv/viaa, twitter.com/TavaiKarjerai un twitter.com/VIAA_LV.