Zilā karoga pacelšanas svētki 1.jūnijā

Jau 21. reizi ar lepnumu svinēsim svētkus Ventspils pludmalē par godu Zilajam karogam.

Sestdien, 1. jūnijā, plkst. 12 Ventspils pludmalē, piedaloties Ventspils Ekoskolām jau 21. reizi svinīgi tiks pacelts Zilais karogs, kā arī tiks pasniegtas Ventspils pilsētas domes Atzinības vides jomā.

Šogad Ventspils pludmalē jau 21.reizi tiks pacelts Zilais karogs – pasaulē populārākais tūrisma ekosertifikāts, kas tiek plaši atpazīts gan iedzīvotāju, gan pašvaldību un vides institūciju vidū. Karoga, kā simbola augsto vērtību nosaka četri kritēriji – vides izglītība un informācija, ūdens kvalitāte, apsaimniekošana un serviss, un drošība. Tāpat kā četri kritēriji simbolizē karoga četrus stūrus, tā arī svētku programmas veidošanā šogad izvēlēti četri akcenti.

Pēc Zilā karoga pacelšanas uzstāsies Fēlikss Ķiģelis ar grupu. Ikviens varēs pamēģināt izspēlēt Ventspils Ekoskolu audzēkņu radītās spēles pašu autoru vadībā, piedalīties sportiskajās aktivitātēs ‘’Esi aktīvs’’ un ‘’Ģimenes jautrie starti’’ pludmalē. Īpaši vecākiem un skolas vecuma bērniem būs iespēja iepazīties ar pirmās palīdzības pasniedzēja Edgara Sīmaņa demonstrējumiem, kā rīkoties ārkārtas situācijās uz ūdens un pludmalē.

Šajos svētkos Ventspilī viesosies Fonds 1836, kas ieplānojis savu nākošo divu dienu pārgājienu, pētot un izzinot Ventas upi. Pulcēšanās un reģistrēšanās pārgājienam notiks Zilā karoga pacelšanas svētkos no plkst. 12.00 līdz 14.00. Sīkāka informācija www.1836.lv un fonda Facebook kontā.