Studēt gribētājiem iespēja bez maksas apgūt farmaceita asistenta profesiju

Vidusskolas absolventiem un visiem studēt gribētājiem neatkarīgi no vecuma tiek piedāvāta iespēja bez maksas apgūt farmaceita asistenta profesiju! Studijas notiek Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) Sarkanā Krusta medicīnas koledžā, un to ilgums ir 2,5 gadi. Budžeta vietas studijām nodrošina aptieku tīkls Apotheka.

“Aptieka ir pati pieejamākā vieta, kur ikdienā saņemt primāro veselības aprūpi. Cilvēki vēršas pie farmaceitiem pēc palīdzības, kad piemeklējušas veselības problēmas, saslimšanas un nepieciešama tūlītēja palīdzība. Ikdienā daudz strādāju ar topošajiem speciālistiem, esmu novērojusi, ka viņus vieno vēlme palīdzēt citiem. Tāpat farmācijas specialitāti parasti izvēlas zinātkārie – tie, kuri vēlas iegūt arvien jaunas zināšanas un pilnveidoties, jo farmaceitam būtiski pārzināt jaunākos medikamentus, pētījumus un ārstniecības metodes,” saka Apotheka farmaceite, Ķekavas aptiekas vadītāja Iveta Zicāne. Viņa norāda, ka ikdienas darbā motivāciju sniedz gandarījums par paveikto – cilvēki, kuriem palīdzēts, pēc tam atgriežas, pastāsta par atveseļošanās procesu un turpina vērsties pēc padoma arī citās reizēs.

Farmaceita asistenta studijas ir piemērotas gan tiem, kuri nupat kā ieguvuši vispārējo izglītību, gan tiem, kuri mācības beiguši senāk un līdz šim strādājuši citās profesijās.

Apotheka finansēto studiju absolvente, farmaceita asistente Adrija Aveniņa dalās pieredzē: “Pirms uzsāku studijas divus gadus biju strādājusi par kosmētikas konsultanti, līdz uzzināju par iespēju bez maksas apgūt farmaceita asistenta profesiju. Vēlme pilnveidoties bija, turklāt ne tikai man, bet arī divām citām kolēģēm – izlēmām, ka šāda iespēja jāizmanto! Priecājos par savu izvēli – farmaceita asistenta darbs ir daudz interesantāks un atbildīgāks. Turklāt jūtos droši un stabili – farmaceiti ir vieni no pieprasītākajiem speciālistiem Latvijā”.

Pieteikšanās bezmaksas studijām līdz 16. jūnijam

Studijām var pieteikties ikviens interesents, kurš ieguvis vispārējo vai profesionālo vidējo izglītību (nav nepieciešams vērtējums ķīmijā). Studijas sāksies 2019. gada septembrī, pēc to sekmīgas absolvēšanas studenti iegūs 1. līmeņa profesionālo augstāko izglītību kvalifikācijā “Farmaceita asistents” un uzsāks darbu kādā no Apotheka aptiekām.

Pieteikšanā līdz šī gada 16. jūnijam, sūtot pieteikumu, CV, motivācijas vēstuli un vidējo izglītību apliecinoša dokumenta kopiju uz [email protected]. Papildu informācija ir pieejama, sazinoties ar Apotheka Personāla daļu pa tālruni +371 67718765 vai rakstot uz e-pastu [email protected].

Par Apotheka

Apotheka ir viens no vadošajiem un visstraujāk augošajiem aptieku tīkliem, kurā darbojas 116 aptiekas visā Latvijā, kā arī aptieka internetā www.apotheka.lv. Uzņēmumā strādā vairāk nekā 400 farmaceiti. Apotheka ietilpst farmācijas uzņēmumu grupām Magnum, kuras uzņēmumi darbojas Baltijas valstīs un Somijā.