9.-12.klašu skolēnus aicina piedalīties forumā “Esi Neatkarīgs!” Liepājā, 10.maijā

10.maijā plkst. 10:30 Liepājas Valsts tehnikumā, Liepājā, visas dienas garumā notiks forums “Esi Neatkarīgs!”, kurā aicināti piedalīties Kurzemes reģiona 9-12.klašu skolēni.

Esi Neatkarīgs! ir sociāls projekts un tā mērķis ir sniegt iedvesmu un atbalstu jauniešu motivācijai izdarīt atbildīgas izvēles, kā arī izglītot jauniešus par alkohola atkarību profilakses tematu. Pasākuma laikā jauniešiem būs iespēja sastapt pazīstamas personības, kas dalīsies pieredzē, iedvesmos un izglītos.

Esi Neatkarīgs! pasākumā ar iedvesmas lekciju uzstāsies Rūdīšanās skolas vadītājs Māris Žunda, kurš vēlāk interaktīvo staciju laikā mācīs jauniešiem arī elpošanas prakses pamatus, tāpat ar meistarklasi “Idejas, kuras nemācīja skolā” uzstāsies uzņēmējs un motivators Niks Jansons. Psiholoģe Inga Dreimane dalīsies pieredzē par atkarību tēmu, kā arī to, kā jauniešiem gūt iedvesmu un motivāciju izdarīt atbildīgas izvēles.

Pasākuma “Esi Neatkarīgs!” laikā jauniešiem būs iespēja darboties vairākās interaktīvās stacijās – Liepājas Jauniešu mājas improvizācijas teātra “Brīvais stils” vadībā veidot skečus par atkarību tēmu ikdienas dzīves situācijās, piedalīties ielu vingrošanas meistarklasē kopā ar ielu vingrotājiem un Gvido Šalmu, veidot informatīvus plakātus par atkarību tēmu, uz sarunu – diskusiju jauniešus aicinās Madara Lapsa, Liepājas Atkarību profilakses centra vadītāja, kā arī būs iespēja iesaistīties citās interaktīvās izglītojošās aktivitātēs. 

Dalība Esi Neatkarīgs! pasākumā ir bezmaksas. Pieteikšanās caur koordinatoriem līdz 25.aprīlim interneta vietnē ej.uz/esineatkarigs_liepaja, pasākuma programma!

Reģistrējoties piesakaties kā jauniešu mājas komanda

Alkohola atkarības profilakses projekts jauniešiem “Esi Neatkarīgs!” tiek rīkots kopš 2012.gada. Projekta ietvaros kopumā izglītoti vairāk kā 1500 jaunieši, organizējot diskusijas, izklaidējošas un izklaidējošas aktivitātes un praktiskos seminārus skolās, kā arī komunicējot projekta Facebook lapā www.facebook.com/EsiNeatkarigs. Projekta organizators un iniciatīvas autors ir alus darītava “Cēsu alus”.