Atskats uz projekta “Gatavs biznesam” aktivitātēm

  No 2017.marta līdz 2019.gada janvārim Latvijas un Lietuvas jauniešiem bija pieejama unikāla iespēja daudz tiešākā veidā iepazīties ar uzņēmējdarbību un sava biznesa uzsākšanai nepieciešamo iemaņu iegūšanu.

  Projekts “Gatavs biznesam!” (Ready for Business/ReforB ) ir Interreg Latvijas – Lietuvas programmas 2014.–2020. ietvaros radīta iniciatīva, kuru radījuši 6 sadarbības partneri – 3 no Latvijas un 3 no Lietuvas. Projekta mērķis bija veicināt ilgtspējīgu uzņēmējdarbību, izmantojot mūsdienīgus mācīšanās un zināšanu iegūšanas risinājumus. 

    Projekta aktivitātes sniedza iespēju 90 jauniešiem no Ventspils un Kurzemes piedalīties 15 projekta aktivitātēs, kuras norisinājās 6 projekta partnera pilsētās: Ventspilī, Jelgavā, Daugavpilī, Paņevežā, Visaginā un Klaipēdā, kopā vienojot vairāk kā 550 uzņēmējdarbībā ieinteresētu jauniešu. Projekta aktivitātes tika organizētas divos veidos-  teorētiskas zināšanas semināros (kopumā 9 semināri), un praktiska iespēja pielietot savas jauniegūtās zināšanas biznesa simulācijas spēlē (kopa 6 simulācijas spēles).

    Viena no spēles dalībniecēm, Kateržina Školudikova (EVS brīvprātīgā Ventspils jauniešu domē), par spēli stāsta: “Tā ir apsveicama ideja, ka ir vēlme darboties un izglītot jaunus cilvēkus par šo jomu. Es pati esmu studējusi biznesa vadību, un uzskatu, ka jauniešiem ir nepieciešams apgūt šādas zināšanas. Spēle ir interesants veids, kā iegūt jaunus draugus un uzzināt lietas par biznesa pasauli.” Savukārt projekta dalībniece Anna Fedotovska par pasākumiem stāsta: “Seminārs bija interesanta iespēja uzzināt vairāk informāciju par dažāda veida uzņēmējiem un to darbību. Bet visvairāk man patika simulācijas spēle, jo bija iespēja izkāpt ārpus savas komforta zonas un arī padomāt. Ja būtu iespēja, noteikti dotos vēl.“

    Projekta noslēgumā fāzē tiek izstrādāta tiešsaistes simulācijas spēle, kura sniegs iespēju arī citiem interesentiem izmēģināt savas zināšanas uzņēmējdarbības jomā !
    Plašāka projekta informācija atrodama http://jauniesudome.lv/?tag=interreg