Piektdienas vakara pastaiga 24.augustā!

Piektdien, 24. augustā, aicinām visus ventspilniekus un pilsētas viesus doties nesteidzīgā pastaigā pa Ventspils pilsētu. Šoreiz galvenie pastaigas objekti ar kino, teātri, koncertiem un izklaides iespējām arī bērniem atgriezīsies pilsētas parkos un skvēros, tomēr šajā vakarā aktivitātes neizpaliks arī citviet pilsētā. 

Tirgus laukumā notiks “Teatrāla ampelēšanās”. 
No plkst. 20.00 – 21.00
varēsiet noskatīties Sabiles amatierteātra izrādi “Mucenieks un Muceniece” (režisore Z.Začeste), savukārt no plkst. 21.00 – 22.00 visus aicinās Kr.Valdemāra Talsu teātris ar izrādi “Tā un šitā un nekā” (režisore J.Skujeniece). 

Amatu mājā un Skārņu ielā pastaigas baudītājus apburs Venēcijas atmosfēra. 
No plkst. 19.00 – 22.00
Amatu mājas pagalmā notiks “Andele – mandele” ar smalkumu tirdziņu. Šeit jūs gaidīs arī mākslinieku bohēma un ielu muzikanti, karikatūras, līniju dejas un aku vāku druka uz T-krekliem.

Rātslaukumā visi aicināti uz kino veidošanu un vērošanu. 
No plkst. 19.00
darbosies filmu studijas “Avārijas brigāde” kino darbnīcas ar animāciju veidošanu un leļļu izgatavošana, kā arī aplikāciju meistardarbnīcas. Plkst. 21.00 aicinām uz kino vakaru bērniem – uz lielā brīvdabas ekrāna tiks demonstrētas jaunākās filmu studijas “Avārijas brigāde” animāciju filmas – “Meža sargi”, “Tornis” un “Zaķu lielā diena”. No plkst. 22.30, kad pēc bērnu kino vakara mazie skatītāji dosies mājup uz savām gultiņām, Rātslaukumā notiks kino vakars pieaugušajiem ar amizantāko latviešu komēdiju “Kriminālās ekselences fonds”. 

Muzikālie kadri atdzīvosies Dzirnavu laukumā. No plkst. 20.00 muzikālu baudījumu sagādās koncerts “Haidns un Mocarts satiekas!”, kur uzstāsies Latvijas Radio kora solisti un KORTELAINEN kvartets (Iveta Romancāne – soprāns, Dace Strautmane – alts, Kārlis Rūtentāls – tenors, Pēteris Vaickovskis – bass), kā arī Antti Kortelainen stīgu kvartets (Signe Šteimane – I vijole, Antti Kortelainens – II vijole, Pēteris Trasuns – alts, Māra Botmane – čells). Programmā – Jozefs Haidns un Volfgangs Amadejs Mocarts.

No plkst. 21.00 visi aicināti no sirds izsmieties komiķa Rūdolfa Kugrēna stāvizrādē. Rūdolfs šobrīd ir viens no zināmākajiem un aktīvākajiem jaunajiem komiķiem, kurš ir priecējis publiku visā Latvijā ar jau 4 solo izrādēm. Plkst. 21.30 no humora pāriesim uz karstasinīgiem ritmiem grupas “Trimanos” koncertā. “Trimanos” ir jauns un internacionāls projekts, kur satiekas mūzikas kultūras no Brazīlijas, Čīles un Latvijas, lai apvietos vienā kopīgā straumē, veidojot krāsainu un neaizmirstamu pieredzi. 

Pēc izkustēšanās “Trimanos” mūzikas ritmos, plkst. 22.30 visi aicināti uz komiķa Kalvja Troskas stāvizrādi. Kalvis ar stand-up comedy sāka nodarboties pavisam nesen, taču šajā laika posmā ir pierādījis sevi kā asprātīgu un oriģinālu personību stand-up scēnā. Šajā Kalvis ir paspējis uzstāties radio Pieci raidījumā “Izklausies smieklīgs” un festivālā “Positivus”.

Savukārt plkst. 23.00 turpināsim baudīt mūziku grupas “Franco Franco” koncertā. Grupa līdz šim izdevusi divus mazalbumus – “Color Me” un “Moon + Light”, kas nominēts balvai “Zelta mikrofons” kategorijā “Alternatīvās vai indie-pop mūzikas albums”.

No plkst. 20.00 – 23.00 Piektdienas vakara pastaigas laikā būs iespēja bezmaksas vizināties ar retro taksometriem. Taksi-limuzīnu pieturas būs izvietotas Tirgus un Dzirnavu laukumā. 

Pastaigas laikā aicinām pakavēties pie Ventspils Kultūras centra ēkas, uz kuras fasādes laikā no plkst. 23.00-00.00 būs iespējams vērot videoprojekciju – kino stāstu no populārām latviešu filmām projekta “Latvijas goda aplis” ietvaros. 

Piektdienas vakara pastaigas laikā iegriezieties arī teātra namā “Jūras vārti”, kur plkst. 20.00 notiks divu mākslas izstāžu atvēršana – "Sandras Strēles gleznas" un "Brekte uz dēļiem". Laipni aicināti arī uz tikšanos ar izstāžu kuratoru Uldi Pētersonu.

22.00 – 02.00 Piektdienas vakara balle Lielajā laukumā! Aicinām noslēgt vakara pastaigu ar balli kopā ar kino orķestri Jura Kristona vadībā un solistu Daini Skuteli. Ieeja ballē bez maksas.

Piektdienas vakara atmosfēru papildinās arī īpašie piedāvājumi vecpilsētas krodziņos un kafejnīcās: “Cali” (Lielā iela 1/3), viesu mājā “40 Saules” (Saules ielā 40), kafejnīcā "Zaļais namiņš" (Ganību iela 2-1) un citviet pilsētā.

Informējam, ka Ventspils pilsētas pašvaldības rīkoto publisko pasākumu laikā informācijas atklātības nodrošināšanai un ilustratīvi mākslinieciskiem mērķiem, publicitātei, mārketingam un intervijām, var tikt veikta fotografēšana, video vai audiovizuāla fiksācija. Fotoattēli un video var tikt izvietoti Ventspils pilsētas pašvaldības portālā www.ventspils.lv un Ventspils Kultūras centra mājas lapā www.kulturascentrs.ventspils.lv, kā arī pašvaldības kontos sociālajā tīklā Facebook.com, Twitter.com, Draugiem.lv un Instagram.com. 

Jums ir tiesības pieprasīt neizmantot vai dzēst, ja tas ir tehniski iespējams, minēto fiksāciju ar Jūsu personas datiem. 

Pārzinis: Ventspils pilsētas dome, Jūras iela 36, Ventspils, LV – 3601, e-pasts: [email protected].