Tikšanās ar rakstnieci Karīnu Račko Ventspils bibliotēkā 17.aprīlī

Saplēstās mežģīnes.

KAISLE… ATKARĪBA… MĪLESTĪBA?
Robeža starp dvēseles vēlmju skaistumu un destruktivitāti ir bīstami trausla…

Ketlīna Rozenfelde ir respektablu mediķu vienīgā atvase, priekšzīmīga teicamniece. Uzaugusi psiholoģiski smacējošā vidē un nogurusi pūlēties attaisnot vecāku cerības, meitene vairāk par visu vēlas izcīnīt brīvību, tiesības dzīvot pašai savu dzīvi un piepildīt savus sapņus.

Talantīgais plastikas ķirurgs Džonatans Holsts tiek dēvēts par visā valstī iekārojamāko vecpuisi. Viņš ir radis pārdroši izmantot dzīves piespēlētās iespējas un nesaudzīgi plosīt sieviešu sirdis, tomēr vīrieša allaž nesatricināmās aukstasinības un vienaldzības vairogs slēpj tumšus pagātnes dēmonus.

Pārkāpjot ceļu satiksmes noteikumus un iedragājot Džonatana jauno automašīnu, Ketlīna vēl nenojauš, ka pievilcīgais ārsts būs viņas vasaras prakses vadītājs.

Abu skatieniem sastopoties, uzšķiļas dzirksteles. Attiecības, kas sākušās naidīgi, pamazām pāraug svelmainā, nevaldāmā kaislē, kuras intensitāte nepakļaujas nekādām ētikas un veselā saprāta normām. Soli pa solim Ketlīna un Džonatans atklāj viens otra dvēseles kailumu… taču, maskām krītot, gaismā nāk šokējoša patiesība. Jūtas ir trauslas, un dzīves plīst kā vissmalkākās mežģīnes…

Kurā brīdī iekāre kļūst par apsēstību un attiecības sāk iznīcināt tevi pašu? Vai ir iespējams atpakaļceļš, ja atdodies otram vairāk, nekā jebkad esi piederējis pats sev?

Karīna Račko (1988) ir zobārste, kuras sirdslieta jau kopš bērnības bijusi rakstīšana. Autores kaisles, spriedzes un jutekliskuma piesātinātais debijas romāns „Saplēstās mežģīnes” atver pilnīgi jaunu lappusi latviešu literatūras vēsturē.