Eiropas brīvprātīgā darba veicējas veidota fotoizstāde 19.martā Galvenajā bibliotēkā

Ventspils Galvenās bibliotēkas telpās 19. martā plkst. 17.00 tiks atklāta ceļojošā fotoizstāde “EVS in Latvia a journey in photos”.


Ceļojošās fotoizstādes “EVS in Latva a journey in photos” veidotājas ir Eiropas Brīvprātīgā darba veicējas Roberta Chici no Itālijas un Carlota Palha no Portugāles, kuras pateicoties Eiropas Savienības programmas “Erasmus+ Jaunatne darbībā” projektam “EBD Ventspils pilsētā” dzīvo un strādā Ventspilī. 

Fotoizstādē būs apskatāmas 12 fotogrāfijas, kurās ir iemūžināta Ventspils pilsēta, tās apkārtne un Latvija no pašu brīvprātīgo meiteņu skatu punkta.

Uzņemot fotogrāfijas, meitenes lielu vērību pievērsa mazajām ikdienas niansēm, kuras mēs pilsētas iedzīvotāji sadzīves steigā tik bieži nepamanām. 

Eiropas Brīvprātīgā darba veicējas atzīst, ka lielu prieku sagādā ikdienas mazo brīžu iemūžināšana, tādēļ zem fotogrāfijām tiek pievienots brīvprātīgo komentārs, lai būtu vieglāk izprast ko meitenes šajā mirklī ir izjutušas.
Roberta Chichi kopā ar Carlotu Palhu uz Latviju atbrauca pagājušā gada 1. septembrī. Roberta savu brīvprātīgo darbu veica Ventspils Galvenajā bibliotēkā kā arī piedāvāja dažādas radošās darbnīcas un aktivitātes arī citās bibliotēkas filiālēs. Robertas brīvprātīgā darba projekts jau tuvojas izskaņai un jau 31. martā dosies atpakaļ uz dzimteni-Itāliju. 

Savukārt Carlota savu brīvprātīgo darbu veic Ventspils Jauniešu mājā, kurā priecē jauniešus ar interesantiem pasākumus, vada spāņu valodas nodarbības un veido radošās darbnīcas. Carlota savu brīvprātīgā darba projektu veiks līdz pat 31. augustam. 

Visi interesenti tiek aicināti apskatīt ceļojošo fotoizstādi no 19. marta līdz 24. martam Ventspils Galvenās bibliotēkas telpās. Savukārt no 26. marta līdz pat 26. aprīlim fotoizstāde būs apskatāma Ventspils Jauniešu mājas telpās.