Iespēja piedalīties jau 8. Jauniešu Saeimā, piesakies līdz 18.martam

Saeima jau astoto gadu aicina jauniešus piedalīties projektā “Jauniešu Saeima”, kas šogad norisināsies 13.aprīlī. 

Lai iekļūtu 8.Jauniešu Saeimā, jaunieši vecumā no 15 līdz 20 gadiem aicināti no šī gada 23.februāra līdz 18.martam pieteikt savu ideju virtuālajās vēlēšanās Jauniešu Saeimas mājaslapā http://www.jauniesusaeima.lv

Šogad mēs atzīmējam Latvijas valsts simtgadi. Apzinoties sevi kā mūsu valsts veidotāju, jaunieši aicināti iesniegt idejas Latvijas nākotnes veidošanai. 

Lai kandidētu 8.Jauniešu Saeimas vēlēšanās, dalībniekiem jāiesniedz sava ideja vienā no četrām tēmām – sabiedrība Latvijā, latviskā identitāte, Latvija nākamajā simtgadē un mūsdienīga izglītība.

Pieteikties dalībai Jauniešu Saeimā, kā arī balsot par jauniešu piedāvātajām idejām var portālu Draugiem.lv un Facebook.com lietotāji.

Jauniešu Saeimas deputātus ievēlē publiskā balsojumā, un projektā pārstāvēti visi Latvijas reģioni proporcionāli to iedzīvotāju skaitam. Katrs jaunietis kandidē atsevišķi, un programmas vietā ir viena viņam svarīga ideja. 

Jauniešu Saeimā ievēlētie 100 jaunieši, par kuru idejām būs saņemts lielākais balsu skaits, 13.aprīlī tiks aicināti uz Saeimas namu, lai caur pašu pieredzi izprastu likumdevēja darba specifiku un no Saeimas tribīnes uzrunātu vienaudžus par sabiedrībā aktuālām tēmām. 

Darbība Jauniešu Saeimā ir pietuvināta reālajam Saeimas darbam – likumu izstrādes un pieņemšanas procesam parlamenta komisijās un Saeimas sēdēs.   

Sekot projekta aktivitātēm var arī sociālajos tīklos http://www.twitter.com/JauniesuSaeima, http://www.draugiem.lv/jauniesusaeima, http://www.facebook.com/projektsjauniesusaeima, http://www.youtube.com/JauniesuSaeima un http://www.flickr.com/jauniesusaeima

Pielikumā pievienojam Saeimas priekšsēdētājas aicinājumu piedalīties 8.Jauniešu Saeimā un informatīvu plakātu par projektu, ko aicinām izvietot skolas telpās!