Pianista Daumanta Liepiņa solokoncerts Ventspilī

Pianists Daumants Liepiņš ir spilgta Latvijas jaunā pianisma zvaigzne, Daumants Liepiņš ir daudzpusīgs mākslinieks, gan harizmātiks solists, gan iejūtīgs un smalks kamermūziķis. Ventspilī jaunā mūziķa sniegumu būs iespējams vērot jau 8.septembrī plkst. 18.00, Ventspils Teātra Nama “Jūras vārti” Jaunajā zālē.

Daumanta Liepiņa klavierspēle tiek raksturota kā tehniski nevainojama, viņa interpretācijas ir gan emocionāli aizraujošas, gan saturiski  dziļas un spilgtas.

Šogad pianists Daumants Liepiņš ir saņēmis Latvijas augstāko apbalvojumu mūzikā – “Lielo Mūzikas balvu” 2016,  kategorijā  gada “Labākais jaunais mākslinieks”un triumfējis konkursā “Nordic Piano Competition” Zviedrijā, iegūstot 1.vietu.

Daumants Liepiņš ir piedalījies pianistu konkursos Latvijā un ārvalstīs, iegūstot daudzas godalgotas vietas, ieskaitot 1.vietu Valsts pianistu konkursā (2003), 1. vietu Jauno mūziķu starptautiskajā konkursā Siguldā ( 2007), 3. vietu (2007) un 2.vietu (2009) Starptautiskajā jauno mūziķu konkursā Oldenburgā, Vācijā.  2016. gadā Daumants iekļuva  labāko 6 pianistu starpā  Džordže Enesku starptautiskajā konkursā Rumānijā, kur viņa uzstāšanos 2 reizes pārraidīja presižajā MediciTV mediju platformā un ieguva 3. vietu 5. Starptautiskajā Džeimsa Motrama pianistu konkursā Mančestrā, Lielbritānijā.

Daumants ir uzstājies ar vairākiem simfoniskajiem orķestriem, ieskaitot Liverpūles Karalisko Filharmonijas orķestri, Helsingborgas Simfonisko orķestri un Kauņas simfonisko orķestri. 2016. gadā Daumants uzstājās arī kopā ar Jāzepa Vītola Latvijas mūzikas akadēmijas orķestri, atskaņojot S. Rahmaņinova 3. Klavierkoncertu, kas ieguva augstu publikas un kritiķu novērtējumu. Gada beigās Daumants saņēma Jāzepa Vītola Mūzikas akadēmijas LMT Studentu Gada balvu. 

2016. gada februārī Daumants kā viens no 4 izvēlētiem dalībniekiem piedalījās pasaulslavenās pianistes Mitsuko Učidas meistarklasēs Kārnegī zālē, Ņujorkā. Papildus tam viņš piedalījies arī meistarklasēs pie D. Baškirova, A. Gindina, R. Poli, E. Tavaststjernas, M. Vidlunda un citiem.

Koncerts notiks Daumanta Liepiņs solokoncertu cikla ietvaros. Koncerta programmā izvēlētie skaņdarbi ir ļoti dažādi, tā ir iespēja pianistam spilgti parādīt gan savu virtuozitāti, gan muzikālo izpratni un emocionalitāti. Koncerta programmā iekļauti gan tādu mūzikas dižagaru kā Roberta Šūmaņa un Sergeja Rahmaņinova sonātes, gan Kloda Debisī un Jozefa Haidna skaņdarbi.

Sergeja Rahmaņinova 2.sonāte ir  zināma kā viens no grūtākajiem klavieropusiem. Daumants Liepiņš izvēlējies spēlēt skaņdarba otro, pārstrādāto versiju. Šajā sonātē pianistam ir visas iespējas pilnībā parādīt gan savu tehnisko māku, gan arī muzikālo izpratni, gaumi un izjūtu.

Biļetes “Biļešu paradīzes” kasēs un internetā www.bilesuparadize.lv

Foto: Biedrības "Mākslas pieskāriens" arhīvs