Rīgā notiks pirmais Startup Slalom + Startup Wise Guys hakatons


No 18. līdz 20. augustam Rīgas Tehniskajā universitātē (RTU) notiks Startup Slalom + Startup Wise Guys hakatons, ko organizē Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA) sadarbībā ar Latvijas Startup uzņēmumu asociāciju ‘Startin.lv’ un Eiropā lielāko “business-to-business” (B2B) akseleratora programmu ‘Startup Wise Guys’. Hakatona tēma – B2B programmatūra kā risinājums jeb (SaaS – Software as a Service). 

Hakatons jeb tehnoloģiju maratons ir pasākums, kas ilgst 48 stundas. Tā mērķis ir izveidot jaunas komandas un radīt jaunus tehnoloģiskus risinājumus. Sākotnēji katrs, kuram ir biznesa ideja, prezentē tās pārējiem dalībniekiem. Pēc tam dalībnieki izvēlas, pie kuras idejas attīstīšanas strādāt turpmākās divas dienas. Hakatona tēma šoreiz ir B2B programmatūra kā risinājums jeb SaaS – Software as a Service. 

Pasākuma mērķis ir mudināt informācijas tehnoloģiju (IT), mārketinga, dizaina speciālistus un citus interesentus izmēģināt spēkus, radot jaunas un inovatīvas idejas kopā ar citiem nozares entuziastiem. Sadarbībā ar ‘Startup Wise Guys’ organizētā hakatona moderators būs pieredzējušais un atraktīvais Džernejs Dekleva, kurš vērtīgas zināšanas un pieredzi guvis, Dānijā rīkojot ‘Startup Weekend’ un ‘Telia JUMP’ hakatonus un aktīvi iesaistoties startup kultūras dzīvē. Pasākumu tehniski atbalsta RTU Elektronikas un Telekomunikāciju fakultāte un RTU Design Factory. 

Iepriekš notikušajos ‘Startup Slalom’ hakatonos ir tapušas labas idejas un izveidotas veiksmīgas komandas. Pērn novembrī notika pirmais ‘Startup Slalom’ hakatons par finanšu un apdrošināšanas tehnoloģiju tēmu, kurā pirmo vietu ieguva ‘CardOn’ – rīks, kas ļauj vecākiem sekot līdzi bērnu maksājumiem ar bankas norēķinu karti. Šī gada martā veiksmīga sadarbība izveidojās ar ‘Garage48’ – organizāciju, kas dažādus hakatonus rīko Ziemeļeiropā, Austrumeiropā un arī Āfrikā. Kopīgi organizētajā ‘Startup Slalom’ hakatonā laurus plūca ideja par lietu dalīšanās platformu ‘BeerBnB’. Lai attīstītu uzņēmējdarbību Latvijas reģionos, jūnijā Ventspilī notika IT risinājumiem veltīts hakatons, kurā uzvarēja komanda ‘s’COOL’ – ideja izglītības procesa uzlabošanai.  

Ikviens interesents, kurš vēlas pārbaudīt savas zināšanas un attīstīt inovatīvu ideju starptautiska mēroga organizētā pasākumā, ir aicināts līdz 14. augustam pieteikties šeit: http://ej.uz/StartupSlalom_SWG. Dalība pasākumā ir bezmaksas un vietu skaits ierobežots. Labākie konkursa dalībnieki saņems vērtīgas balvas un iegūs augstas klases mentoru palīdzību projektu izstrādes un pilnveidošanas procesā. Hakatona darba valoda būs angļu valoda.

Par ‘Startup Wise Guys’
‘Startup Wise Guys’ veiksmīgi īstenojis jau astoņas akcelerācijas programmas. Viena no tām tika organizēta Rīgā un tikko noslēgusies pieteikšanās otrajai Rīgas programmai. ‘Startup Wise Guys’ var uzskatīt arī par vienu no aktīvākajiem jaunuzņēmumu investoriem Ziemeļvalstu reģionā – kopumā tas ieguldījis jau 70 jaunuzņēmumos. Akselerators sagaidījis arī pirmo exit jeb tā finansētā uzņēmuma pārdošanu – tas ir viens no 2012. gada programmas absolventiem, uzņēmums ‘VitalFields’. Programmu absolvējuši arī citi Latvijas jaunuzņēmumi: ‘Sorry as a Service’, ‘Cenos’ un ‘Anatomy Next’, kas īpaši jāizceļ, jo dažu mēnešu laikā pēc programmas absolvēšanas piesaistījis investīcijas 500 000 eiro apmērā. 

Par Latvijas Investīciju un attīstības aģentūru (LIAA)
Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) mērķis ir sekmēt uzņēmējdarbības attīstību Latvijā, veicinot ārvalstu investīciju apjoma pieaugumu un palielinot Latvijas konkurētspēju pašmāju un starptautiskajos tirgos. LIAA pakalpojumu klāsts ir ļoti plašs – sākot ar informāciju par uzņēmējdarbības uzsākšanu, dažādām valsts atbalsta programmām un finansējuma piesaistes iespējām, un beidzot ar atbalstu uzņēmējiem, kas vēlas uzsākt eksportu un meklē sadarbības partnerus ārvalstīs. LIAA ir arī daļa no jaunuzņēmumu ekosistēmas un īsteno inovāciju motivācijas programmu, kas nodrošina dažādas apmācību programmas, jaunu biznesa ideju ģenerēšanas pasākumus, meistarklases, jaunu kontaktu dibināšanas pasākumus, kā arī piesaista investorus un veic dažādas citas aktivitātes, atbalstot jaunuzņēmumu attīstību Latvijā.

Par Latvijas Start-up uzņēmumu asociāciju Startin.LV 
Startin.lv ir organizācija, kuras mērķis ir attīstīt Latvijas Startup uzņēmumu ekosistēmu un popularizēt start-up kustību Latvijā, kā arī sekmēt savstarpējo cieņu un sadarbību start-up uzņēmumu vidē. Lai rīkotu hakatonus un attīstītu to kultūru Latvijā, Startin.LV ir izveidojusi zīmolu ‘Startup Slalom’. 


Vairāk informācijas:
Startup Slalom mājas lapa: http://startupslalom.lv/
Startup Slalom Facebook lapa: https://www.facebook.com/StartupSlalom/ 
Startup Slalom+ Startup Wise Guys Facebook pasākums: https://www.facebook.com/events/1073623472767638