Startup Slalom Ventspils IT hakatona galvenā naudas balva 1000 EUR no HansaMatrix tavai biznesa idejas attīstībai, reģistrējies līdz 31. maijam

Latvijas Start-up uzņēmumu asociācija Startin.LV un Latvijas Investīciju attīstības aģentūra (LIAA) aicina piedalīties Startup Slalom Ventspils IT, kas no 9. līdz 11. jūnijam notiks Ventspils Augstskolā. Hakatona mērķis ir popularizēt inovatīvu un tehnoloģijās balstītu ideju veidošanos jauniešu vidē, kā arī iedrošināt jaunos uzņēmējus izmēģināt spēkus biznesā. 

Hakatona uzvarētāji saņems vērtīgu balvu – 1000 EUR no augsto tehnoloģiju uzņēmuma HansaMatrix! HansaMatrix ir augsto tehnoloģiju uzņēmums, kas veic jaunu elektronisko produktu un sistēmu izstrādi, industrializāciju un pilnu ražošanas pakalpojumu nodrošināšanu datu tīklu iekārtu, "ierīču" interneta (Internet of Things), industriālo sistēmu un citos augstas pievienotās vērtības tirgus segmentos. Pēdējo 15 gadu laikā uzņēmums ir kļuvis par vienu no vadošajiem Baltijas un Ziemeļvalstu ražotājiem.

Uzvarētājiem būs iespēja doties uz Tech Open Air (TOA) Berlin konferenci, kas notiks Vācijā no 11.-14. jūlijam. TOA  ir Eiropas vadošais starpdisciplīnu festivāls. Tā mērķis ir attīstīt un iedvesmot cilvēka garu ar starpdisciplīnu zināšanu apmaiņu un savstarpējo sadarbību.  Festivāls pirmo reizi norisinājies 2012. gadā un kļuvis par pasaulē pirmo festivālu, kas radies ar pūļa finansējuma palīdzību. 

Lai izveidotu spēcīgas komandas, mēs aicinām pieteikties jauniešus ar dažādam iemaņām un zināšanām – dažādu jomu studentus, informācijas tehnoloģiju speciālistus, programmētājus, dizainerus, mārketinga un projektu vadības speciālistus, biznesa ideju autorus un jaunos uzņēmējus. Dalība hakatonā ir bezmaksas, hakatona darba valoda ir angļu valoda. 

Reģistrējies līdz 31. maijam šeit.

Šī hakatona tematika ir saistīta ar dažādiem IT risinājumiem – mobilajām aplikācijām, interneta platformām un citiem informācijas un komunikācijas tehnoloģiju rīkiem. Konkrētu tēmu dalībnieki var izvēlēties paši. Hakatons sākas 9. jūnija vakarā un ilgst 48 stundas. Mērķis – strādājot komandās, izveidot tehnoloģijās balstītu risinājumu. Sākotnēji visi pasākuma dalībnieki, kuriem ir savas biznesa idejas, prezentē tās pārējiem. Pēc tam katrs dalībnieks izvēlas, kuras idejas attīstīšanas komandā viņš vēlas strādāt turpmākās 48 stundas. Tās idejas, kuras atbalsta lielākais dalībnieku skaits, tiek attīstītas noteiktajā laikā un prezentētas žūrijai svētdienas, 11. jūnija vakarā. 

Asociācija izvēlējusies Ventspili kā vietu hakatona organizēšanai, jo Ventspilī un Kurzemes reģionā ir visa nepieciešamā infrastruktūra un ambīcijas, lai attīstītu tehnoloģiju jomu. Dalība hakatonā ir lieliska iespēja jaunajiem uzņēmējiem parādīt savas idejas plašākai auditorijai un iegūt vērtīgus padomus no nozares profesionāļiem, kas noderēs tālākā produkta attīstīšanas gaitā. Studentiem šī ir laba iespēja attīstīt iemaņas un lietderīgi pavadīt brīvdienas kopā ar uzņēmējiem un mentoriem.

Latvijas Start-up uzņēmumu asociācija Startin.LV ir organizācija, kuras mērķis ir attīstīt Latvijas Startup uzņēmumu ekosistēmu un popularizēt start-up kustību Latvijā un citur pasaulē. Startin.LV ir izveidojusi zīmolu Startup Slalom, lai rīkotu hakatonus un attīstītu to kultūru Latvijā. Šim nolūkam Startin.LV organizē jau trešo hakatonu, kura galvenais līdzorganizators ir Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra LIAA projekta “Inovāciju motivācijas programma” ietvaros.

Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA), kas ir daļa no jaunuzņēmumu ekosistēmas, īsteno inovāciju motivācijas programmu, kas nodrošina dažādas apmācību programmas, jaunu biznesa ideju ģenerēšanas pasākumus, meistarklases, jaunu kontaktu dibināšanas pasākumus, kā arī piesaista investorus un veic dažādas citas aktivitātes, atbalstot jaunuzņēmumu attīstību Latvijā.

Vairāk informācijas:
Startup Slalom mājas lapa: http://startupslalom.lv/ 
Startup Slalom Facebook lapa: https://www.facebook.com/StartupSlalom/ 
Startup Slalom Ventspils IT Facebook pasākums:
https://www.facebook.com/events/1839868129595130/  
Startin.LV mājaslapa: http://startin.lv/  
Startin.LV Facebook lapa: https://www.facebook.com/Startin.LV/ 

Latvijas Investīciju attīstības aģentūras mājas lapa: http://www.liaa.gov.lv/lv  
Latvijas Investīciju attīstības aģentūra facebook lapa: https://www.facebook.com/LIAALatvija/  
Latvijas Investīciju attīstības aģentūra twitter konts: https://twitter.com/LIAALatvija  

Kontakti: [email protected]