Pulciņa “Jaunie korespondenti” sacerējuma konkursa “Manas mīļākās brīvā laika pavadīšanas iespējas Ventspilī” laureātes P. Novikovas darbs

Manas mīļākās brīvā laika pavadīšanas iespējas Ventspilī 

Kā sabiedriski aktīva jauniete es ar prieku izmantoju plašās brīvā laika pavadīšanas iespējas, kuras paveras katram Ventspils pilsētas iedzīvotājam. Nereti man sagādā grūtības izvēlēties starp tām, un es iesaistos visās mani interesējošās aktivitātēs vienas dienas laikā, šādi sajūtot īstenu emociju salūtu. 

Iepriekš es biju apmeklējusi mūzikas skolu, kur apguvu vijoļspēli, kā arī tēlaini izpaudu savas muzikālās idejas, un varu apgalvot, ka, lai gan izlaiduma vakars palika trīs gadus tālā pagātnē, manā atmiņā līdz pat šai dienai ir saglabājusies radošuma atmosfēra, kura caurvija katru šīs mācību iestādes gaiteni un telpu. Nošu maigā čaukstēšana, kolofonija dzintarkrāsas putekļi, gaisu caurstrāvojošas melodijas — es allaž atcerēšos šīs lietas ar smaidu uz lūpām. 

Pēc mūzikas skolas absolvēšanas es pievērsu savu uzmanību sportam un kļuvu par basketbola kluba “Ventspils” spēļu apmeklētāju. Es apbrīnoju tā dalībnieku izveicību, izcilo fizisko sagatavotību un spēju allaž tiekties uz saviem mērķiem ar visu sirdi un dvēseli, tādēļ katra diena, kas deva iespēju vērot šo talantīgo sportistu cīņu par uzvaru, likās man labi pavadīta. 

Simpātijas pret sportu aicināja mani pavadīt laiku Ventspils Piedzīvojumu parkā, kur es pārbaudīju savus spēkus takas “Mežakaķis” iziešanā, kas, pēc manām domām, palīdz norūdīt cilvēku gan fiziski (liekot viņam enerģiski kustēties šķēršļu pārvarēšanai), gan garīgi (sniedzot iedvesmu un aicinot būt mērķtiecīgam). 

Man iepatikās apmeklēt arī Ventspils Ūdens piedzīvojumu parku, kur es gan guvu daudz pozitīvu emociju, gan neatlaidīgu treniņu rezultātā iemācījos peldēt. Es sliecos domāt, ka tā ir viena no nozīmīgākajām brīvā laika pavadīšanas vietām visā pilsētā, jo tās piedāvātās izklaides iespējas var patīkami pārsteigt ar savu daudzveidību un iepriecināt ar augsto kvalitāti. 

Es apmeklēju arī Ventspils slidotavu, kura vasaras svelmainajās dienās ne tikai dāvā patīkamu vēsumu, bet arī dod iespēju ļauties ziemas priekiem pat tad, kad durvju otrā pusē saules stari liek pārklāties ar bronzas krāsas iedegumu pat visbālākā cilvēka ādu. 

Mani interesē arī Ventspils kultūras dzīve, un es ar prieku vēroju aktierus, kuri uzstājas uz teātra nama “Jūras vārti” skatuves un viesojos “Kino Rio” jauno filmu pirmizrāžu dienās. Iepriekš es biju arī viena no Ventspils Jaunrades nama foto kluba biedrēm, taču biju spiesta atteikties no dalības tajā skolas slodzes palielināšanās dēļ. Tomēr, neskatoties uz to, es turpinu viesoties šajā iestādē, apmeklējot planetārija seansus. 

Nobeigumā vēlos pateikt, ka man patīk neskaitāms daudzums Ventspils pilsētas dāvāto brīvā laika pavadīšanas iespēju, tomēr vislielākās simpātijas es jūtu pret augstāk minētajām nodarbēm. No savas puses es varu piedāvāt arī ideju to papildināšanai, dāvājot visiem ieinteresētajiem cilvēkiem iespēju veikt lidojumu ar deltaplānu no kalna “Lemberga hūte”.

Poļina Novikova