„AFS Latvija” meklē viesģimenes apmaiņas skolēniem no dažādām valstīm!

„AFS Latvija” meklē viesģimenes apmaiņas skolēniem no Taizemes, Vācijas un Beļģijas

 
          Starpkultūru mācību apmaiņas programmu ietvaros 2016./2017. mācību gadā skolas gaitas Latvijā uzsāks vairāki viesskolēni no dažādām pasaules valstīm. Viesskolēni Latvijā ieradīsies, lai adaptētos jaunā vidē, iepazītu jaunu kultūru un tradīcijas, apgūtu latviešu valodu.  Lai jauniešu mērķi piepildītos, kā katru gadu, arī šogad, aktīvi tiek meklētas viesģimenes. Pašlaik savas viesģimenes gaida 10 skolēni no Taizemes, Belģijas un Vācijas. 


 
          Kļūšana par viesģimeni ikvienam sniedz iespēju iepazīt citu kultūru savās mājās, parādīt savas valsts tradīcijas citiem pasaules iedzīvotajiem un dalīties pieredzē un zināšanās, tādējādi veidojot pasauli draudzīgāku. Par viesģimeni var kļūt ikviena ģimene, kuras locekļi ir atvērti starpkultūru pieredzei. Viesģimenes galvenais pienākums ir uztvert viesskolēnu nevis kā ārvalstu viesi, bet kā savas ģimenes locekli, nodrošināt skolēnu ar dzīvesvietu un ēšanu, kā arī censties adaptēt skolēnu savās ikdienas gaitās un ģimenes dzīvē.
 
          „Viesskolēna uzņemšana ģimenē iemācīja sadzīvot un uzticēties citam cilvēkam. Tāpat, kopš viesskolēna ienākšanas, mēs vairāk domājām par latviešu tradīcijām, vairāk kopā ceļojām pa Latviju. Tas bija lielisks laiks, tāpēc tagad, kad Cin jau ir savās mājās, mums viņas ļoti pietrūkst. No kopā pavadītā laika mēs esam ieguvuši jaunu ģimenes locekli, kurš vienmēr būs gaidīts pie mums,” tā par viesģimenes pieredzi stāsta limbažniece Saiva Tedere, kura savā ģimenē uzņēma viesskolnieci Cin no Taizemes.

          Tam, ka kļūšana par viesģimeni ir neatsverama pieredze, piekrīt arī Didzis Mizis no Ikšķiles, kurš savā ģimenē pērnā gada augustā uzņēma viesskolnieci Alīsiju (Alyssa) no ASV. Kā galvenos ieguvumus no šīs pieredzes viņš min citas kultūras, tradīciju un vērtību iepazīšanu un pieņemšanu, kā arī iespēju pilnveidoties un iegūt plašāku redzesloku.
 
             Viesskolēni Latvijā ieradīsies jau augusta beigās, lai septembrī uzsāktu skolas gaitas. Vairāk informāciju par viesskolēniem iespējams atrasts mājas lapā http://www.afs.lv/viesskoleni/ savukārt, lai kļūtu par viesģimeni mājas lapā http://www.afs.lv jāaizpilda anketa. 
 
     „AFS Latvija” ir bezpeļņas brīvprātīgo organizācija, kas nodrošina starpkultūru mācīšanās iespējas vidusskolēniem vairāk nekā 50 valstīs. Tā pārstāv starptautisko asociāciju „AFS Intercultural Programs”. Organizācija darbību Latvijā uzsāka 1990.gadā. 25 gadu laikā ar organizācijas palīdzību mācību apmaiņas programmās uz ārvalstīm devušies vairāk nekā 640 vidusskolēnu, savukārt Latvijā no citām valstīm uzņemti ap 860 jauniešu. AFS vispasaules tīklā ir vairāk nekā 60 partnervalstu.
 
Papildu informācija:
„AFS Latvija” Starpkultūru programmas
Tālrunis: 67280646
E-pasts: [email protected]

http://www.afs.lv