Iespēja pieteikties Ventspils jauniešu īsfilmu festivālam, pagarina pieteikšanos līdz 12.jūnijam

Norisināsies Ventspils jauniešu īsfilmu festivāls

Biedrība “Ventspils Jauniešu dome” sadarbībā ar pašvaldības iestādi “Ventspils Digitālais centrs”  organizē Ventspils jauniešu īsfilmu festivālu.

Festivāls ir atklāts pasākums, kurā aicināti piedalīties jaunieši no Ventspils, kā arī no visas Kurzemes. Dalībniekiem, veidojot īsfilmu, ir jāatspoguļo kāda esoša problēma pilsētā, sabiedrībā vai vidē un radoši jāparāda tās iespējamais risinājums.  

Uzvarētājus noteiks un vērtēs žūrijas komisija, kuras sastāvā būs organizatoru pārstāvji un pieaicinātie eksperti. Tiks vērtēta īsfilmas atbilstība nolikumā noteiktajai tematikai, tehniskais izpildījums, aktierspēle, scenārijs un režija.
Lai atbalstītu jauniešus īsfilmu gatavošanas procesā, Ventspils Digitālais centrs piedāvās apmācības un konsultācijas par filmēšanu un montēšanu, kā arī iespēju bez maksas iznomāt filmēšanas aparatūru.

Gatavās īsfilmas noskatīties varēs festivāla noslēguma skatē, kura notiks 15. jūnijā plkst. 15:00 “Kino Rio” mazajā zālē, kurā aicināti piedalīties īsfilmu autori, kā arī atbalstītāji un citi interesenti. Pēc noslēguma skates Ventspils Jauniešu mājā notiks apbalvošanas ceremonija un neformālas sarunas starp filmu autoriem.

Festivāla balvu fonds: dāvanu kartes tehnoloģiju iegādei ar kopējo vērtību 225€, kā arī specbalva organizatoru izvēlētiem dalībniekiem – brauciens uz vairāku dienu īsfilmu festivālu Rakverē, Igaunijā 2016. gada augustā. 

Lai piedalītos īsfilmu festivālā, interesentiem jāsagatavo īsfilmas un tās jāiesniedz līdz 12. jūnija vakaram. Ar sīkāku informāciju par festivālu un dalības noteikumiem var iepazīties Ventspils Jauniešu domes mājaslapā http://www.jauniesudome.lv


Papildu informācija
Emīls Anškens,
Biedrība "Ventspils Jauniešu dome"
Projektu vadītājs
Tālr: +371 28647442
Mājas lapa: http://jauniesudome.lv/