Zemes stunda jau 19.martā, iededzies par pārmaiņām!

Jau šo sestdien, 19. martā, visā pasaulē tiks svinēta Zemes stunda, kuras laikā no plkst. 20:30 – 21:30 iedzīvotāji, pašvaldības un uzņēmumi tiek aicināti stundas garumā simboliski nelietot elektrību, tādējādi apliecinot izpratni par klimata pārmaiņu nozīmību.

Zemes stundai dalību apstiprinājušas jau 60 Latvijas pašvaldības, tāpat turpina pieteikties dažādu Zemes stundai veltītu pasākumu organizētāji visā Latvijā. “Katru gadu, pateicoties uzmanībai, ko Zemes stunda gūst plašākā sabiedrībā, tiek aktualizētas vides problēmas, aicinot aizdomāties par to, ka mēs visi ar savām izvēlēm un paradumiem dažādos mērogos ietekmējam mūsu planētas veselību”, uzsver Pasaules Dabas Fonda direktors Jānis Rozītis. “Zemes stunda nav elektrības patēriņa mērīšana vienas stundas laikā, bet gan simbols mūsu lēmumiem un attieksmēm vides aizsardzībā”.

“Izslēdzot gaismu Zemes stundā, spersim vēl vienu soli pretī videi draudzīgākam dzīvesveidam. Ikviens uzdosim sev jautājumu – ko es varu darīt, lai mazinātu klimata pārmaiņas un sargātu vidi? Iespēju ir tik daudz! Mēs varam šķirot atkritumus, taupīt elektrību un ūdeni, pēc iespējas atteikties no plastmasas maisiņiem vai biežāk doties ceļā ar kājām vai velosipēdu. Atstāsim pozitīvu ietekmi uz vidi,” aicina Valsts prezidents Raimonds Vējonis.

“Domām par vidi un ilgtspējīgu attīstību jābūt ne vien katra indivīda, bet arī uzņēmuma darbības pamatā. Mēs plaši izmantojam dažādas vides saglabāšanas un uzlabošanas metodes: šķirojam atkritumus, būvējam 'gudrus', energotaupīgus, eko-draudzīgus birojus, sistemātiski samazinām mūsu autoparka CO2 izmešu apjomu. Esam pārliecināti, ka modernās tehnoloģijas un to jēgpilna izmantošana ir labākas nākotnes pamats,” stāsta Ēriks Eglītis, Microsoft Latvia vadītājs.

Šogad Zemes stundas sauklis ir Iededzies pārmaiņām. Zemes stundas gaidīšanas nedēļā iedzīvotāji un organizācijas tiks aicināti sociālo tīklu Facebook un Twitter kontos dalīties ar mirkļa birku #iedziespārmaiņām un saviem labajiem, zaļajiem ikdienas darbiem. Pasaules Dabas Fonds aicina iepazīties videi draudzīga dzīvesveida padomiem šeit http://www.pdf.lv/lv_LV/ko-mes-daram/klimats/majoklis.

Zemes stundas akcijā var piedalīties ikviens iedzīvotājs un uzņēmums. Aicinām  uzņēmumu un organizāciju dalību Zemes stunda 2016 pieteikt, rakstot uz e-pastu – [email protected].

Vairāk informācijas par akciju http://www.pdf.lv/lv_LV/ko-mes-daram/sabiedriba/zemes-stunda