11.klašu skolēni tiek aicinēti pieteikties bezmaksas vasaras programmai ASV, līdz 05.03.2016.

Šogad jau trešo gadu Baltijas-Amerikas Brīvības Fonds organizē programmu Līderības Akadēmija,  kas vidusskolēniem sniedz iespēju vasarā bezmaksas pavadīt mēnesi ASV, attīstot savas līderības prasmes un iepazīstot Amerikas kultūru.

Līdz 5. martam programmai aicināti pieteikties talantīgi un mērķtiecīgi jaunieši, kuri šobrīd mācās 11. klasē un kuriem ir interese par uzņēmējdarbību.

Līderības Akadēmija ir konkursa programma vidusskolas vecuma skolēniem, kuriem ir izteiktas līdera īpašības – entuziasms, drosme, mērķtiecība. Palīdzot izstrādāt katram savu projekta ideju, iesaistītie skolotāji no ASV veicinās interesi par uzņēmējdarbību, iedvesmos un iedrošinās jauniešus realizēt savu līdera potenciālu. Akadēmija tiks organizēta ASV pilsētā Portlendā, Meinas štatā, kur jaunieši četras nedēļas pavadīs universitātes pilsētiņā, lai apgūtu līderības prasmju kursu. Pirms atgriešanās mājās skolēniem tiks organizētas ekskursijas uz Ņujorku, Bostonu un Vašingtonu, gūstot plašāku ieskatu ASV kultūrā, vēsturē un ekonomikā.

Programmā iesaistītie mācībspēki un programmas saturs tiek veidots sadarbībā ar ASV lielāko izglītības apmaiņas organizāciju Council on International Education Exchange (CIEE). 

Dalība Līderības Akadēmijā ir bez maksas. Tāpat Baltijas-Amerikas Brīvības Fonds segs visus skolēnu dzīvesvietas, ēšanas, veselības apdrošināšanas un transporta izdevumus. Dalībnieku vecākiem jārēķinās ar izdevumiem kabatas naudai aptuveni 300 ASV dolāru apmērā, kā arī jānodrošina ierašanās Rīgā, lai piedalītos informatīvajā seminārā pirms programmas uzsākšanas.

Lai piedalītos konkursā, līdz 5. martam skolēnam jāaizpilda pieteikuma anketa angļu valodā, jāsagatavo atbildes uz pieciem ar līderību un motivāciju saistītiem jautājumiem un jāiesūta sekmju izraksts.

Labākie kandidāti tiks aicināti uz intervijām klātienē, kuru laikā tiks izvēlēti programmas dalībnieki. Pieteikties dalībai Līderības Akadēmijā tiek aicināti jaunieši no visas Latvijas, kas ir mērķtiecīgi, ar interesi par uzņēmējdarbību un labām sekmēm skolā, kas vēlas atklāt savus talantus un ielikt spēcīgu pamatu karjerai.

Plašāks ieskats par konkursa nosacījumiem un pieteikšanās programmai Līderības Akadēmija mājaslapā: http://www.BalticAmericanFreedomFoundation.org/summer-leadership-academy

Papildu informācija:
Ilze Bembere
22047799
[email protected]