Sevis izpretne

Ļoti daudzi cilvēki mani uzskata par diezgan vieglprātīgu un nenopietnu personu. Patiesībā man patīk, ka cilvēkiem apkārt ir jautri, tie smejas un smaida. Uzskatu, ka laiku pa laikam vajadzētu aizmirst par savu vecumu. Vajag kaut nedaudz nodoties palaidnībām gluži kā mūsu bērnībā. Bet reizēm ļaut vaļu savam bērnišķīgumam ir pavisam grūti, jo sabiedrībā tomēr valda diezgan negatīva attieksme pret to. Kaut vai, piemēram, man apkārt pazīstami cilvēki, pat draugi ir tik nesaprotoši, ka jāsāk domāt, vai vispār ir kāds šajā plašajā pasulē, kas necenšas noliegt šo bērnu sevī. Reizēm caur blēņām tu vari sevi iepazīt daudzreiz labāk nekā izliekoties, ka rādi nopietnu seju. Protams, visam jābūt ar mēru un saprāta robežās. Manuprāt, jāizbauda ir dzīve, kamēr esi jauns, jo tas taču ļauj saskatīt dzīves rozā mežģīnes arī bez tām rožainajām brillēm.

Sabiedrībā ir iedibinājušies diezgan ērti noteikumi. Tie liek mums izlikties, „blēt kā aitām” līdzi pārējam „ganāmpulkam”. Cilvēkiem ir zudusi morāle, kas tika ieaudzināta ar vecāku palīdzību tai nesenajā bērnībā. Neviens negrib sevi apgrūtināt ar cita problēmām, jo pašam to ir pietiekoši. Bet pat šajā rutīnā nedrīkst pazudēt sevi. Nevar melot apkārtējiem. Protams, meli palīdz, bet tie spēj vistiešākajā veidā nogalināt personību. Jāprot tomēr priecāties par dzīvi un sacīt patiesību, pat ja tā ir diezgan paskarba. Stiprs cilvēks tomēr ir tikai tas, kurš spēj darīt stipru otru, neatgrūžot to malā. Diemžēl tikai daži cilvēki spēj pārraut šīs neredzamās robežas.

Ir jāmēģina saprast savas vājās vietas. Ceļot savu pašvērtējumu, vari kļūt stiprāks. Piemēram :

  •     Komunicējot ar dažādu sabiedrības slāņu cilvēkiem
  •     Attīstot savus talantus (tādi tomēr IR katram)
  •     Rakstot dienasgrāmatu (atzīmējot katru dienu kādu jaunu iemeslu, kāpēc cilvēki var priecāties par tavu klātbūtni)
  •     Pasmejoties par sevi, ne tikai par citiem
  •     Izprotot savas pieļautās kļūdas
  •     Iekārtojot „Paldies” burtnīcu (katru dienu pateicies kādam, kurš padarīja tavu dienu kaut nedaudz gaišāku)
  •     Apgriežot matus, tu reāli nogriez visu negatīvo, kas iekšā sakrājies)
  •     Vienkārši skaties patiesībai acīs ar pareizo attieksmi!

Iepazīsti sevi un ļauj izpausties bērnam tevī. Attiecies pret cilvēkiem labāk, jo, ja nu izrādās, ka tā briesmīgā kaķu tantiņa no apakšējā stāva dzīvokļa izrādās tava trešās pakāpes māsīca, kuru bērnībā pameta tava brālēna tantes vecākā māsa? Bet tu pret viņu tik slikti izturējies!
Neskumstam, baudām dzīvi!