Slēgs deleģēšanas līgumu ar Ventspils Jauniešu domi

Piektdien, 20. februārī, Ventspils pilsētas dome nolēma slēgt deleģēšanas līgumu ar biedrību „Ventspils Jauniešu dome”.

Sadarbojoties ar šo jauniešu organizāciju, plānots veicināt Ventspils jauniešu iesaisti sabiedriskajā dzīvē un pašvaldības lēmumu pieņemšanas procesā, kā arī motivēt jauniešus izvēlēties sev atbilstošākos izglītības un karjeras virzienus, kā arī sniegt jauniešiem informāciju par pieejamajām iespējām.

10577045_10204574047541195_632294924081132933_nAr dažādu projektu, pasākumu un neformālu apmācību palīdzību jauniešus  iedrošinās būt patstāvīgiem, uzņemties atbildību, attīstīt iniciatīvu un palielināt savu konkurētspēju labākas izglītības iegūšanai un darba tirgū.

Deleģēšanas līguma ietvaros paredzēts, ka biedrība “Ventspils Jauniešu dome” organizēs jauniešu iniciatīvu atbalsta pasākumus topošajā jauniešu mājā, kā arī turpat nodrošinās informācijas punkta darbību un piedāvās neformālās apmācības par dažādām jauniešus interesējošām tēmām. Kopumā Jauniešu mājas izveidei un saturisku pasākumu nodrošināšanai Ventspils pilsētas pašvaldības budžetā plānots finansējums 110 tūkst.euro apmērā.

Biedrība “Ventspils Jauniešu dome” ir dibināta 2003. gada 28. aprīlī un ir pieredzējusi dažādu jauniešu mērķauditorijai domātu vietēju un starptautisku pasākumu un projektu īstenošanā. Regulāri tiek organizēti izglītojoši un informatīvi pasākumi, apmācības un projekti, aktivitātes izglītojamo pašpārvalžu kapacitātes celšanai. Biedrība “Ventspils Jauniešu dome” atbilst Jaunatnes likumā noteiktajiem jaunatnes organizāciju kritērijiem un ir iekļauta Izglītības un zinātnes ministrijas jaunatnes organizāciju sarakstā.