Meklē dalībniekus Eiropas Jauniešu parlamenta sesijai

Youth-Parliament-600x300

Latvijas Jauniešu organizācija (LJO) “Tellus” piedāvā jauniešiem (no 9. līdz 12. klasei) iespēju piedalīties vienā no Eiropas lielākajām debašu platformām – Eiropas Jauniešu parlamentā!

Pasākums, kurā aicināti iesaistīties jaunieši, ir EJP Latgales-Vidzemes Reģionālā sesija (LVRS’14), kas notiks no 4. līdz 6. jūlijam Smiltenē.

LVRS’14 piedalīsies ap 80 jaunieši no Latgales un Vidzemes reģiona skolām, kā arī 30 komiteju vadītāji, pasākuma žurnālisti un organizatori no Latvijas un citām Eiropas valstīm. Piedaloties sesijā, dalībniekiem ir iespēja tikt izvēlētiem dalībai EJP nacionālajā konferencē, kas notiks šī gada augustā Siguldā, un turpmāk pārstāvēt Latviju kādā no starptautiskajiem Eiropas Jauniešu parlamenta pasākumiem.

Eiropas Jauniešu parlaments (EJP) ir starptautisks, politiski un nacionāli neatkarīgs izglītības projekts, kas tiecas stiprināt pilsonisko sabiedrību ar neformālās izglītības metodēm. EJP pasākumos jaunieši paplašina savu redzesloku par Eiropas un nacionāla mēroga problēmjautājumiem, attīsta analītiskās un argumentācijas spējas, praksē izmanto un uzlabo savas angļu valodas zināšanas. EJP veicina arī starpkultūru dialogu un sniedz jauniešiem iespēju iemācīties strādāt un rast kompromisus vidē, kurā pastāv viedokļu dažādība.

EJP darbojas 41 Eiropas valstī, un tā oficiālā pārstāvniecība Latvijā ir LJO „Tellus”. „Tellus” ir nevalstiska, bezpeļņas un brīvprātīgo jauniešu organizācija ar sabiedriskā labuma statusu. Tā nodrošina ne tikai Eiropas Jauniešu parlamenta pasākumu norisi, bet arī organizē treniņus jauniešu iemaņu papildināšanai.

Informācija par pieteikšanos

Interesanti var aizpildīt pieteikuma anketu (http://bit.ly/LVRS14DELEGATElīdz 27.06.14.

Pēc pieteikšanās par turpmāko gatavošanos dalībniekus informēs pasākuma organizatori (informācija par pasākuma norises vietām, līdzņemamajām mantām, nepieciešamajiem materiāliem, kas paredzēti gatavojoties debatēm utml.). Katram dalībniekam būs iespēja izvēlēties savām interesēm atbilstošāko darba grupu, kurā strādāt visā sesijas laikā.

Dalības maksa sesijā vienam dalībniekam ir 15,00 EUR, kas nodrošinās ēdienreizes, tējas pauzes, telpas un materiālus komiteju darbam visā pasākuma garumā (3 dienas). Lūdzam dalības maksu pārskaitīt līdz 27.06.14.

Latvijas Jauniešu organizācija “Tellus”
Reģ. Nr.: 40008083759
IBAN: LV53HABA0551008003697
AS “Swedbank”
SWIFT: HABALV22
(Komentāru sadaļā jāpievieno LVRS14, dalībnieka vārds, uzvārds un skola)

Ņemot vērā īso laika intevālu starp sesiju un pietiekšanos, netiek nodrošināta naudas atmaksu gadījumos, kad dalībnieks pirms pasākuma tomēr izlemj atteikt savu dalību.

Par pasākumu vairāk varat uzzināt tā Facebook lapāwww.facebook.com/LVRS14. Neskaidrību un jautājumu gadījumā, rakstīt uz e-pastu [email protected] vai zvanīt +371 26657841.

Īss videomateriāls par EJP darbību (angļu valodā):
http://vimeo.com/29754193

Video no pagājušā gada EJP nacionālās konferences Malnavā un Rēzeknē:
http://youtu.be/cHhot6vT-1M