Zemes diena 2020

Šodien, 22.aprīlī, Zemes dienā, Pasaules dabas fonds vēlas piesātināt savu sociālo tīklu laikjoslas ar krāsainiem, pozitīviem dabas skatiem un mākslas darbiem! 

Iešana dabā ir būtiska mūsu veselībai un labklājībai, taču šobrīd laika pavadīšana dabā var būt apgrūtināta. Izsludinām divus konkursus, lai apbrīnotu daudzveidīgas dabas skaistumu un mūsu atkarību no veselīgām ekosistēmām.

Konkursu ietvaros fotografēšanas entuziasti tiek mudināti dalīties ar pagātnē vai mājās uzņemtām dabas fotogrāfijām, bet skolēni tiek aicināti veidot mākslas darbus.

Zemes diena šogad ir unikāls brīdis, lai novērtētu mūsu ciešo saikni ar dabu. Tāpēc Pasaules Dabas Fonds vēršas pie skolēniem, aicinot radīt mākslu, lai akcentētu daudzveidīgas dabas skaistumu un mūsu atkarību no veselīgām ekosistēmām. Skolēni tiek aicināti zīmēt, gleznot, veidot priekšmetus no dabas vai otrreiz izmantojamiem materiāliem, nodziedāt dziesmu vai nofilmēt deju soļus. Darbiņu tēmas var būt visdažādākās: savvaļas dzīvnieki, ainavas (saldūdens, jūra un okeāns, mežs, pļava, tuksnesis u.c.), pārtika vai savs stāsts par to, kā daba būtu jāsaudzē. Savu darbu kopā ar vecākiem vai ar vecāku atļauju līdz 30. aprīlim Pasaules Dabas Fonds aicina ievietot sociālajos tīklos (Instagram, Facebook, Twitter, Youtube), pievienojot tēmturus #ArtForEarth un #PasaulesDabasFonds, un 1. maijā Pasaules Dabas Fonds izlozēs pārsteiguma balvas trīs iedvesmojošāko darbu autoriem.

Savukārt otrajā konkursā ikviens foto entuziasts tiek aicināts līdz 26. aprīlim aizpildīt savu sociālo tīklu ierakstu plūsmas ar uzmundrinošām, krāšņām dabas fotogrāfijām un stāstiem, kas slēpjas aiz tām, no katra mājām vai iepriekšējiem brīvdabas piedzīvojumiem. Pievienojot tēmturi #BillionShadesOfGreen, ierakstā atzīmējot WWF un Pasaules Dabas Fondu, iespējams piedalīties starptautiskā foto konkursā. Labākās fotogrāfijas tiek apkopotas kategorijās pēc foto dominējošās krāsas īpaši akcijai izveidotā mājaslapā. 4 labāko darbu autori iegūs pārsteiguma balvas no WWF.