Ventspils pilsēta aicina 18. novembrī kopīgi atzīmēt Latvijas Republikas proklamēšanas 101. gadadienu, apmeklējot svētku koncertus un vakara noslēgumā – uguņošanu Tilta dārzā!

  • Plkst. 17.00 koncertzālē “Latvija” būs klausāma koncertprogramma “Tautas laiks”, kurā tiks atskaņota Jāņa Lūsēna, Mārtiņa Brauna un Imanta Kalniņa mūzika. Svētku koncertprogrammā, klusinātas un apcerīgas sajūtas radīšanai, izvēlēti skaņdarbi, kas ikvienam ļaus savā sirdī un mūzikā rast atbildi un saprast, kas katram no mums ir Latvija.

Koncertā būs dzirdami solisti Kristīne Zadovska un Zigfrīds Muktupāvels, kuru sadarbība ilgst jau vairākus gadu desmitus, kā arī diriģenta Kaspara Ādamsona vadītais koris “Sōla”, kuram ir raksturīgs jauneklīgs un niansēts skanējums, kas apvienojumā ar solistu spēcīgo vokālu radīs skanīgus un neaizmirstamus muzikālus brīžus.

Ieeja koncertā bez maksas. Ieejas kartes no 7. novembra būs pieejamas koncertzāles “Latvija” kasē, Lielajā laukumā 1.

  • Plkst. 19.00 visi ventspilnieki un pilsētas viesi tiek aicināti pulcēties Tilta dārzā uz koncertu “Mīlam Tevi, Latvija!” un svētku uguņošanu! Koncertā piedalīsies tādi zināmi solisti kā Ance Krauze, Annija Putniņa un Daumants Kalniņš. Atceroties mūsu valsts vēstures notikumus un domājot par nākotni, mākslinieki izpildīs Jāņa Lūsēna, Zigmāra Liepiņa, Jāņa Logina, Jura Kulakova, Raimonda Paula, Nika Matvejeva atmodas laika dziesmas, kas skan teju katra Latvijas iedzīvotāja sirdī un kurām raksturīgs tiešs un spēcīgs vēstījums. Pavadošā grupa – Jānis Lūsēns, Aivars Gudrais, Jānis Lūsēns jr., Harijs Gūtmanis.

Koncerta izskaņā plkst. 20.00 Tilta dārzā klātesošos sveiks Ventspils pilsētas domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs. Tam sekos valsts himnas dziedājums, un noslēgumā – grandioza svētku uguņošana.

 Pasākumu organizatori informē, ka uguņošanas dēļ uz Ventas tilta tiek plānoti satiksmes ierobežojumi, un aicina sekot līdzi aktuālākajai informācijai Ventspils pilsētas un Ventspils Kultūras centra mājaslapās un sociālo tīklu kontos.