Eiropas Zinātnieku nakts Irbenes radioteleskopu kompleksā 27.septembrī!

Eiropas Zinātnieku nakts pasākumi visā Latvijā 27. septembrī!!!

Ventspils Augstskola aicina ikvienu interesentu apmeklēt Eiropas Zinātnieku nakts pasākumu Irbenes radioteleskopu kompleksā piektdien, 27. septembrī, no plkst. 16.00 līdz plkst. 21.00.

Šoreiz Ventspils Augstskola aicina apmeklēt Ventspils Starptautisko radioastronomijas centru Irbenē, kur būs iespēja bez maksas apskatīt radioteleskopu kompleksu – 32 metru diametra parabolisko antenu un tās infrastruktūru, izstaigāt 700 metrus garo pazemes tuneli, kas savieno radioteleskopus, kā arī apskatīt RT-8 torni, kurā izvietota ekspozīcija par antenu RT-16 un RT-32 vēsturisko darbību Padomju savienības laikā, un tam blakus 16 metru diametra antenas šķīvi, kurš novietots uz zemes un pieejams interesentu apskatei. Tāpat Zinātnieku nakts apmeklētājiem būs unikāla iespēja redzēt, kā tiek grozīts lielās 32 metru diametra antenas šķīvis, lai veiktu pasaules mēroga pētījumus.

Pasākumā būs iespēja aplūkot arī Viedo tehnoloģiju pētniecības centra sagatavotos stendus, kuros varēs:

☑️ iepazīt Real Sense™ sistēmu, kas palīdz mediķiem veikt 3D manipulācijas un atvieglot operāciju plānošanu;
☑️ aplūkot cilvēka ekstremitāšu 3D skenēšanas rezultātu apstrādes metodes ortozes izveidei;
☑️ vērot, kā strādā cilvēka auguma un ekstremitāšu atpazīšanas metodes, ko pielieto datorredzes industrijā (datorspēlēs, drošības jomā, tālaprūpē u.c.);
☑️ izzināt, kā, izmantojot mākslīgā intelekta algoritmu, var veidot mākslinieciskus elementus, kuri izskatās kā reālistiskas gleznas;).

Plašāka informācija http://www.zinatniekunakts.lv/