Debašu darbnīca “Arguments vietā”

Trešdien, 22. februārī, plkst. 15:00 Ventspils Jaunrades namā, semināru telpā norisināsies jauniešu debašu darbnīca “Arguments vietā”, kuras laikā dalībniekiem tiks dota iespēja trenēties debatēšanā, kā arī uzzināt un debatēt par neformālās izglītības nozīmi un lomu jauniešu dzīvē.

Darbnīca tiek organizēta starptautiskā projekta “Jauniešu līderu skola” ietvaros, kura mērķis ir veicināt jauniešu iniciatīvu un attīstīt līdera prasmes. Savukārt darbnīcas “Arguments vietā” mērķis ir iepazīstināt jauniešus ar debatēm, izskaidrot tās pamatprincipus, kā arī dot viņiem iespēju pašiem izmēģināt savas spējas debatēšanā. Pasākuma gaitā jaunieši varēs parādīt savu prasmi publiski uzstāties un argumentēti izteikt savu viedokli, izanalizēt citu debatētāju teikto un mēģināt ar aizraujošu runu un trāpīgiem jautājumiem pierādīt debatētājiem un skatītājiem savu taisnību.

Kā eksperti darbnīcā piedalīsies un palīdzēs jauniešiem pierādīt savu taisnību Ventspils Augstskolas debašu kluba jaunieši, kā arī Jauniešu mājas “IDEA House” vadītāja Ance Kvasnikova.

Aicināti ir ne tikai jaunieši, bet arī skolotāji, kuriem būs iespēja sekot līdzi saviem skolēniem un ja radīsies vēlme, tad ar pieredzējušu cilvēku palīdzību izmantot iespēju un izveidot debašu klubu arī savā mācību iestādē.  Pieteikumu pasākumam ar dalībnieka vārdu, uzvārdu un mācību iestādi (ja apmeklē mācību iestādi) līdz š.g. 21. februārim (ieskaitot) sūtīt uz e-pastu: [email protected].

Darbnīcas norisei visi interesenti varēs sekot līdzi, skatoties video tiešraidi internetā – projekta mājaslapā www.jaunielideri.lv.

Projektu “Jauniešu līderu skola” veido biedrība „Ventspils Jauniešu dome” sadarbībā ar Sociālo zinību koledžu (Lietuva) Latvijas–Lietuvas pārrobežu sadarbības programmas 2007. – 2013. gadam atbalstītā projekta „Jauniešu līderu skolas izveide Kurzemes un Klaipēdas reģionos” ietvaros. Projekta kopējais budžets ir 217 000 eiro, no kuriem 85% veido Eiropas Savienības finansējums

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *