Ventspils jauno ielu atklāšanas pasākums 22. aprīlī!

Pirmdien, Otrajās Lieldienās – 22. aprīlī, plkst. 11.00, visi ventspilnieki tiek aicināti kļūt par divu pilnīgu jaunu Ventspils ielu – Apļa un Rāvas – atklājējiem.

Lai kļūtu par ielas atklājēju, nepieciešams izvilkt no ziemas migas savu velosipēdu, pieteikties braucienam un 22.aprīlī ierasties Apļa un Rāvas ielas krustojumā uz jautro velo šķēršļu trasi. Brauciena dalībniekiem paredzētas dažādas balvas no Ventspils brīvostas pārvaldes.

Pat Ventspilī, kur ielu tīkls attīstās strauji, jaunas ielas nemaz netop tik bieži. Tagad tas ir noticis – šajā pavasarī ir pabeigti pēdējie darbi, lai pilnvērtīgai satiksmei varētu tikt atvērtas divas jaunas ielas – Apļa iela un Rāvas iela. Ielu izbūve ir pirmais solis, lai uzņēmējdarbībai piemēroti attīstītos kvartāls starp Rūpniecības, Durbes un Lāčplēša ielām. Par godu tik īpašam notikumam arī ielu atvēršana satiksmei paredzēta īpaša sacensība nedaudz nenopietnā gaisotnē.

Pasākuma programma:

  • Ventspils sporta skolas “Spars” BMX nodaļas audzēkņu paraugbraucieni ārpus trases (trenera Jāņa Šķepera vadībā).
  • Šķēršļu joslas braucieni uz laiku, dažādās vecuma grupās, ar iespēju tikt pie dažādām balvām.
  • Ātrākais braucējs varēs mēroties spēkiem ar Ventspilī ražoto “Bucher Municipal” ielu tīrāmo mašīnu “CityCat 1000”. Kurš kuru šķēršļu trasē?
  • Svinīgā Apļa un Rāvas ielas atklāšana, suminot visus dalībniekus.
  • Aicinām reģistrēties šķēršļu joslas velo braucienam!

Līdz 21.aprīlim aicinām reģistrēties velo braucienam, sūtot savu vārdu, uzvārdu un vecumu uz e-pastu: [email protected], vai arī sociālajos tīklos: http://www.facebook.com/portofventspils vai https://www.instagram.com/ventspils_brivosta/ .

Tikšanās vieta – Apļa un Rāvas ielas krustojums 22.aprīlī pl.11.00.

Par Apļa un Rāvas ielu

Rāvas iela savieno Lāčplēša un Durbes ielas Ventspilī. Neliels šīs ielas posms – 87 – metri jau bija, bet tam bija nepieciešama atjaunošana. No jauna izbūvēti vēl 313 Rāvas ielas metri. Aptuveni 300 metru garā Apļa iela savieno jauno Rāvas ielu ar Rūpniecības ielu. Ielu brauktuvēs ieklāts betona bruģis, izbūvēta ietve un veloceliņš. Izbūvēta jauna slēgta lietus ūdens kanalizācijas sistēma. Būvniecības laikā tika demontēti teritorijā esošie grausti. Tāpat visā ielu garumā ierīkots energoefektīvs apgaismojums un iestādīti koki.