Koku stādīšanas talka Ventspilī sestdien, 13.aprīlī!

Sestdien, 13. aprīlī, no plkst. 11.00 Ventspilī, iekšpagalmos Inženieru ielā 93 un Lidotāju ielā 18 notiks ikgadējā koku stādīšanas talka, kurā aicināts piedalīties ikviens ventspilnieks, lai kopīgi padarītu iekšpagalmus zaļākus, iestādot kopumā 47 dekoratīvo koku sugas un krūmu stādījumus.

Koku stādīšanas talkas plāns

Iekšpagalmā Inženieru ielā 93, sestdien, 13. aprīlī, plkst. 11.00, talkas dalībnieki tiek aicināti pulcēties iekšpagalma basketbola laukumā. Talkas laikā iekšpagalms tiks papildināts ar tādiem kokiem, kā baltmizas bērziem, vidējām burvju lazdām, Japānas katsurām, sarkanlapu fizokarpiem, dažādu šķirņu jasmīniem un kļavām, un sarkanlapu parasto ievu, un  Amerikas lapegli.

Koku stādīšanas talka turpināsies Lidotāju ielas 18 iekšpagalmā, kur talkas dalībnieki tiek aicināti pulcēties plkst. 12:00 iekšpagalma basketbola laukumā, lai kopīgi papildinātu iekšpagalma stādījumus ar purva ozolu un sarkano ozolu, baltajiem grimoņiem, Zībolda valriekstu, vēlām ievām, pelēkām spirejām, baltmizas bērziem un Lamarka korintēm.

Cimdi un darbarīki būs pieejami uz vietas, kā arī pirms došanās uz talku aicinām virsdrēbes un apavus izvēlēties atbilstoši laika apstākļiem.

Koku stādāmās vietas ierādīs Ventspils labiekārtošanas kombināta un Komunālās pārvaldes speciālisti. Koku stādīšanas talka notiek jau vairāk nekā 18 gadus. Pilsētas zaļā rota ikgadējo koku stādīšanas talku laikā līdz šim papildināta ar vairākiem tūkstošiem augu, kas redzams gan vairākās pilsētas ielās, kā Kurzemes ielā, Kustes dambī, Ganību ielā, gan iekšpagalmos un parkos.

Koku stādīšanas talku organizē Ventspils pilsētas pašvaldība. Detalizētāka informācija pieejama p/i “Komunālajā pārvaldē” pie pilsētas galvenās dārznieces Zanes Makreckas (tel.63620961) vai Ventspils pilsētas domē pie Arhitektūras un pilsētbūvniecības nodaļas ainavu arhitektes Lilitas Zeltiņas (tel.63601124).