Pagarināts pieteikšanās termiņš NATO samita simulācijas spēlei jauniešiem līdz 7.aprīlim!

Ārlietu ministrija informē, ka ir pagarinājusi pieteikšanās termiņu NATO samita simulācijas spēlei jauniešiem un aicina Jūsu izglītības iestādē informēt par iespēju pieteikties līdz š.g. 7. aprīlim!

Ārlietu ministrija, atzīmējot Latvijas dalības NATO 15. gadadienu un Alianses 70. gadadienu, aicina jauniešus vecumā no 18 līdz 25 gadiem pieteikties dalībai NATO samita simulācijas spēlē.

Galvenā balva spēles uzvarētājiem – apmaksāts brauciens uz NATO mītni Briselē.

Simulācijas spēles mērķis ir veicināt zināšanas un interesi par NATO un starptautiskās drošības un aizsardzības politikas jautājumiem, izpratni par NATO lēmumu pieņemšanas procesu, kā arī sekmēt erudīcijas spēju uzlabošanos.

Pieteikšanās simulācijas spēlei sākas 8. martā, un tajā var piedalīties ikviens Latvijas students un jaunietis, kuru interesē drošības politika un NATO darbība, veidojot divu cilvēku komandu. Lai pieteiktos dalībai simulācijas spēlē, katrai komandai ir jāsagatavo līdz vienai minūtei garš video pieteikums un kopā ar pieteikuma anketu līdz 7. aprīlim jānosūta uz e-pasta adresi: [email protected]. Video pieteikumā nepieciešams demonstrēt zināšanas un izpratni par Latvijas drošības politiku un NATO darbību. Video pieteikums var būt intervijas, ziņu sižeta, sarunas vai kādā citā formātā.

Vienlaikus video pieteikums jāpublicē arī savā Facebook profilā, pievienojot mirkļbirkas #LVNATO15 #WeAreNATO un atzīmējot Ārlietu ministriju un Latvijas Transatlantisko organizāciju (LATO). Konkursa nolikumu un komandu pieteikumu iespējams lejupielādēt Ārlietu ministrijas mājaslapā.

8. aprīlī tiks paziņotas 29 labākās komandas, kuras tiks aicinātas piedalīties simulācijas spēlē. Savukārt 15. aprīlī visu 29 izraudzīto komandu dalībnieki tiks aicināti uz Ārlietu ministriju, kur izlozes kārtībā komandas noteiks valstis, kuras pārstāvēs simulācijas spēlē. Dalībnieki arī tiks iepazīstināti ar spēles scenāriju.

Simulācijas spēle norisināsies 15. maijā pamatā Ārlietu ministrijas telpās, kā arī daļēji spēles scenāriju paredzēts izspēlēt Latvijas Nacionālo bruņoto spēku militārajā bāzē Ādažos. Spēlē katra komanda pārstāvēs vienu no NATO dalībvalstīm, un tām būs jāpanāk vienošanās par kopīga paziņojuma sagatavošanu, vienlaikus turpinot aizstāvēt savas valsts pozīciju konkrētajos politiskajos, militārajos, ekonomiskajos un sociālajos jautājumos.

Komandu darbu, aktivitāti, argumentāciju un uzvedību vērtēs ekspertu komisija, kas pēc simulācijas spēles beigām paziņos trīs labākās komandas, kuras attiecīgi iegūs dažādas balvas.

Spēles rīkošanu atbalsta LATO, Aizsardzības ministrija, kā arī Latvijas Ārpolitikas institūts.