Aicinām pievienoties vispasaules “Zemes stundai 2019” un izslēgt apgaismojumu 

Šā gada 30. martā laikā no 20:30-21:30 ikviens iedzīvotājs, uzņēmums, pašvaldība vai organizācija – ikviens ir aicināts  izslēgt apgaismojumu uz vienu stundu, lai parādītu savu apņemšanos videi draudzīgākai rīcībai ikdienā.

Lai pievienotos akcijām, aicinām izslēgt gaismu un doties uz Ventspils Jauniešu māju, kur jau no plkst. 19:00 – 20:30 notiks radošās sveču liešanas darbnīcas, bet no 20:30 – 22:00 notiks “Cepiens par vidi”, kura laikā ikviens varēs dalīties savos pārdzīvojumos un stāstos, kā saskaras ar dzīvošanu videi draudzīgāk un kā katrs no mums par tādu varētu kļūt. 

Vakara izskaņā vienosimies videi draudzīgā un kopīgā maltītē jeb iekštelpu piknikā.

 

Kāpēc izslēgt gaismu un doties uz Zemes stundu? 

Gaismas izslēgšana ir tik pat simboliska kā svecīšu aizdedzināšana Lāčplēša dienā. Zemes stundā nav nozīmes izslēgto elektroierīču skaitam, svarīga ir cilvēku apzināta nepieciešamība dzīvot videi draudzīgi. 
Pasaules Dabas fond šo akciju veido jau divpadsmito reizi, lūks viņu priekšlikumi ko vari pavēstīt ar gaismas izslēgšanu: “Izslēdzot gaismu Es:
Saku, ka vides problēmu risināšana man ir svarīga lieta. Es gribu dzīvot tīrā vidē un gribu, lai tāda iespēja būtu arī maniem bērniem;
Saku, ka valstij, pašvaldībām būtu tam jānovirza līdzekļi. Es sagaidu no politiķiem, ka vides problēmu risināšana no fona problēmas kļūst par nopietnu politiskās dienas kārtības jautājumu;
Saku, ka ir forši, ka mēs esam aizvien vairāk toleranti pret to, kas notiek mums apkārt un līdz ar to ziedojam līdzekļus bērniem, slimiem cilvēkiem, dzīvniekiem un varbūt kādam piemineklim. Taču būtu labi apzināties nepieciešamību kā uzņēmējiem, tā privātpersonām atbalstīt arī vides lietas;
Visbeidzot es saku, ka ikviens no mums var kaut ko darīt, lai mūsu vienīgajām mājām – Zemei, būtu vairāk spēka. Darīšana nav tikai viena stunda ik gadu Zemes stundā. Tās ir ikdienišķas izvēles visa gada garumā.”

Dalība pasākumā ir bez maksas, bet aicinām uz kopīgo vakara maltīti atnest ēdienu vai uzkodas, kas pašam labāk garšo.

Ventspils Jauniešu mājas brīvprātīgā darba veicēja ideju galvenais atbalsts ir biedrība “Ventspils Jauniešu dome”, kas ieceres īsteno pateicoties Erasmus+: Jaunatne darbībā projektam “Involve the Youth”. 
Projekts “Involve the Youth” tika īstenots ar Eiropas Komisijas “Erasmus+: Jaunatne darbībā” atbalstu, kuru Latvijā administrē Jaunatnes starptautisko programmu aģentūra.