Jaunieši iepazīstinās ar Itālijas un Polijas kultūrām

Ventspils Jauniešu māja piektdien, 5. aprīlī, plkst. 18:00 aicina uz tikšanos ar brīvprātīgā darba veicējiem no Itālijas un Polijas, kuri “Kultūras vakarā” iepazīstinās ar sevi un savu dzimteni.

Kultūras vakarā ar saviem tradicionāliem ēdieniem, dejām, spēlēm un mūziku dalīsies trīs jaunieši – brīvprātīgā darba veicēji Thomas Biem un Anita Cianche no Itālijas, kā arī Kaja Mamotiuk no Polijas.

Dalība kultūras vakarā ir bez maksas un pasākumu var apmeklēt ikviens interesents.  

Visi trīs brīvprātīgie Ventspilī ir ieradušies, lai Eiropas Solidaritātes korpusa projekta ietvaros darbotos Ventspils Jauniešu mājā un Ventspils bibliotēkā. Brīvprātīgie ikdienā palīdzēs organizēt dažāda vieda pasākumus, vadīs itāļu valodas nodarbības, kā arī radošās darbnīcas un iesaistīsies vēl citās iniciatīvās Jauniešu mājā, bibliotēkās un arī citviet pilsētā. 

Jaunie brīvprātīgie Ventspilī uzturēsies līdz pat 2020. gada sākumam un viņi pievienosies jau esošajiem brīvprātīgajiem no Francijas un Spānijas. Eiropas brīvprātīgā darba projektus kopš 2016. gada Ventspilī īsteno biedrība “Ventspils Jauniešu dome”, kura ieguvusi uzņemošās, nosūtošās un koordinējošās organizācijas statusu. Līdz šim ilgtermiņa un īstermiņa projektos uzņemti 16, bet 5 jaunieši nosūtīti brīvprātīgajā darbā uz kādu citu valsti.

Uzņemot brīvprātīgā darba veicējus Ventspils Jauniešu māja un Ventspils bibliotēka iegūs jaunus starptautiskus partnerus, plašāku atpazīstamību, atbalstu ikdienas darbos un aktivitāšu īstenošanā, jaunas idejas, metodes un pieredzi, kā arī iespēju iepazīt citas kultūras.

Brīvprātīgā darba projekts tiek finansēts Eiropas Komisijas programmā “Eiropas Solidaritātes korpuss”, kuru Latvijā administrē Jaunatnes starptautisko programmu aģentūra, atbalstu.