Aktīvākā un oriģinālākā “ēnotāja” tiek pie balvas!

Trešdien, 13. februārī, visā Latvijā norisinājās Ēnu diena. Arī skolēniem Ventspilī bija iespēja piedalīties kādā no Ventspils pašvaldības iestāžu vai kapitālsabiedrību darbinieka ikdienā.

Ventspils Jauniešu māja sadarbībā ar Ventspils pilsētas domi pirmo reizi papildus Ēnas dienai organizēja arī konkursu “Mana ēnu diena 2019”. Aktīvākā un oriģinālākā “ēnotāja” – publikāciju autore, kura Ēnu dienas ietvaros apmeklēja Ventspils Tūrisma informācijas centru un uzzināja visu par tūrisma pakalpojuma kvalitātes kontroles profesiju, saņēma balvu – foto sesiju.

Piedaloties biznesa izglītības biedrības “Junior Achiement Latvia” organizētajā karjeras pasākumā “Ēnu diena 2019” un ēnojot Ventspils pašvaldības iestāžu un kapitālsabiedrības darbiniekus, skolēniem bija iespēja piedalīties arī Ventspils Jauniešu mājas un Ventspils pilsētas domes organizētajā konkursā “Mana ēnu diena 2019”, kas norisinājās no 13. līdz 18. februārim.

Lai piedalītos konkursā, “ēnām” vismaz divos ierakstos bija jāpublicē  sava ēnošanas pieredze un iespaidi savos sociālajos tīklos internetā (Facebook, Instagram vai Twitter), izmantojot mirkļbirku #ēnudienaVentspilī.

Konkursa noslēgumā, izvērtējot aktīvākā “ēnotāja” dienas spilgtākos momentus, tika apbalvota Ventspils Valsts 1. ģimnāzijas 11. klases skolniece Marija, kas Ēnu dienu pavadīja un pieredzi guva Ventspils pilsētas domes Tūrisma informācijas centrā (TIC). Marija saņēma Ventspils pilsētas domes sagādāto balvu – fotogrāfes Montas Blāzes–Pētersones fotosesiju.

Marijai bija iespēja iepazīties ar Ventspils TIC darbinieku darba ikdienu un pienākumiem, veidotajiem tūrisma informācijas drukātajiem materiāliem, kā arī ar vietējo Ventspils valūtu – Ventiem, ko Marija nopelnīja, spēlējot spēles mājaslapā www.visitventspils.com, pēc tam izmantoja iespēju tos arī  izņemt no Ventu bankas. Marija kopā ar Ventspils tūrisma centra darbinieci apsekoja tūrisma objektus: Ventspils Jaunrades nama Planetāriju, kurā noskatījās filmu “Mūsu bīstamā planēta”, Zinātnes un tehnoloģiju muzeju "Kurzemes Democentrs", kurā iepazinās ar aktualitātēm, kā arī devās uz Dienvidu molu un apciemoja pilsētvidē eksponētos kuģus “Grots” un “Azova”. Visas dienas aktivitātes tika iemūžinātas gan fotoattēlos, gan video formātā un publicētas sociālajos tīklos internetā.

Ventspilī šogad bija iespējams ēnot 81 profesionāli, kopā bija pieejamas 186 ēnošanas vakances. Piedāvāto profesiju klāsts bija ļoti plašs – vadītāji, finansisti, juristi, inženieri, informācijas tehnoloģiju speciālisti, personāla speciālisti un vēl citi.