Konkurss jauniešiem Ēnu dienā

Tradicionālā Ēnu diena šogad Latvijā notiks 13. februārī. Šajā karjeras izglītības pasākumā, skolēniem ir iespēja būt klāt un vērot kādas profesijas darba ikdienu, tādējādi labāk izprotot gan pašas profesijas specifiku, gan arī pašu iestādi vai uzņēmumu un pat to darbības nozari.

Ventspilī šogad ir iespējams ēnot 81 profesionāli, bet kopā ir 186 ēnošanas vakances, jo daļai būs vairākas ēnas. Skolēni Ēnu dienai var pieteikties portālā enudiena.lv vēl tikai līdz 7.februārim, izvēloties profesiju, kuru vēlas ēnot.

Ventspils pilsētas pašvaldības iestādes un kapitālsabiedrības kopā piedāvā 117 ēnošanas vakances (51 profesija). Visvairāk vakances pieejamas pilsētas domē – 37, Digitālajā centrā – 14. Vairāk nekā 10 vakances pieejamas Brīvostas pārvaldē, Ventspils reisā, Ūdekā un muzejā. Ēnu dienā piedalās arī Ventspils poliklīnika, Ventspils siltums, Nekustamie īpašumi, Piejūras kempings un Jauniešu māja. Šogad piedāvāto profesiju klāsts ir ļoti plašs – vadītāji, finansisti, juristi, inženieri, informācijas tehnoloģiju speciālisti, personāla speciālisti un vēl citi.

Ventspils Jauniešu māja sadarbībā ar Ventspils pilsētas domi pirmo reizi organizē konkursu “Ēnu dienas” dalībniekiem. Jauniešiem sava ēnošanas pieredze un iespaidi foto vai video formātā jāpublicē sociālajos tīklos internetā. Konkursa mērķis ir ne vien veicināt pašu jauniešu dalību “Ēnu dienā”, bet ar šādu publikāciju palīdzību sekmēt informācijas apmaiņu un palīdzēt citiem jauniešiem karjeras izvēles ceļā. Aktīvākajam un oriģinālākajam publikāciju autoram balvā būs 1 stundas foto sesija pie fotogrāfes Montas Blāzes – Pētersones. Ar konkursa nolikumu iespējams iepazīties ŠEIT.

Biedrības “Junior Achievement Latvija” organizētā “Ēnu diena” ir ļoti populāra – pagājušajā gadā kopā Latvijā 1542 organizācijas piedāvāja 8044 ēnošanas vakances, savukārt skolēnu skaits, kas vēlējas piedalīties bija daudzkārt lielāks.

 

 

VENTSPILS PILSĒTAS PAŠVALDĪBAS KONKURSA

“MANA ĒNU DIENA 2019”

NOLIKUMS

 

1. Konkursu organizē: Ventspils Jauniešu māja sadarbībā ar Ventspils pilsētas domi un fotogrāfi Montu Blāzi – Pētersoni. Kontaktpersona: Kristians Jacevičs, tālr. +371 20238456, e-pasts: [email protected].

2. Konkursa mērķis: veicināt jauniešu aktīvu iesaisti biznesa izglītības biedrības “Junior Achievment Latvia” organizētajā Ēnu dienā, sekmēt jauniešu karjeras izvēli, popularizēt Ventspils pašvaldības iestāžu un kapitālsabiedrību darbu, daloties ar informāciju, attēliem un video sociālajos tīklos internetā.

3. Konkursa dalībnieki: par konkursa dalībniekiem var kļūt visi jaunieši, kas piedalās biznesa izglītības biedrības “Junior Achiement Latvia” organizētajā “Ēnu dienā 2019” un kas izvēlējušies ēnot Ventspils pašvaldības iestāžu un kapitālsabiedrības darbiniekus. Par konkursa dalībniekiem reģistrēs visus, kas publicēs konkursa darbus un tajos būs izmantojuši nolikuma 4.2.4. punktā noteikto mirkļbirku #ēnudienaVentspilī

4. Konkursa norise un apraksts:

4.1. Konkursa norises laiks ir no 2019.gada 13.februāra līdz 2018.gada 18.februārim.

4.2. Ēnošanas dienā jaunietis, kurš piedalās “Ēnu dienā 2019”, kādā no saviem profiliem sociālajos tīklos (Facebook, Instagram vai Twitter) ievieto publiski apskatāmus vismaz 2 (divus) ierakstus, iekļaujot:

4.2.1. aprakstu par to, kas tiek ēnots un kas notiek (visos ierakstos);

4.2.2. fotoattēlu, kurā redzams profesijas pārstāvis ar ēnotāju (vismaz 1 ierakstā);

4.2.3. video sižetu par Ēnu dienas norisi Ventspils pašvaldības iestādē vai kapitālsabiedrībā (vismaz 1 ieraksts);

4.2.4. mirkļbirku #ēnudienaVentspilī (visos ierakstos).

 

5. Konkursa vērtēšana:

5.1. Konkursa darbus (sociālo tīklu ierakstus) vērtēs darba grupa, kas sastāvēs no Jauniešu mājas vadītāja, Izglītības pārvaldes sabiedrisko attiecību speciālistes un Ventspils pilsētas domes Pilsētas mārketinga nodaļas darbiniekiem.

5.2.Konkursa darbi tiks atlasīti un vērtēti 2019. gada 18.februārī. Uzvarētājam informācija tiks paziņota līdz 2019. gada 19.februārim, sazinoties ar viņu personīg

5.3. Vērtēšanas kritēriji:

5.3.1. atbilstība Ēnu dienas tematikai;

5.3.2. konkursa nolikuma 4.2. punktā minēto kritēriju iekļaušana;

5.3.3. oriģinalitāte – radoša Ēnu dienas atspoguļošana.

6. Apbalvošana:

6.1. Dalībnieks, kurš būs izpildījis visus konkursa noteikumus un kuru darba grupa atzīs par uzvarētāju – balvā saņems 1 stundas foto sesiju pie fotogrāfes Montas Blāzes – Pētersones.

6.2. Konkursa uzvarētājam balva jāizmanto 6 mēnešu laikā no balvas saņemšanas brīža.

7. Citi noteikumi: konkursa dalībniekam publicējot konkursa darbu (sociālā tīkla ierakstu), tas kā autors atļauj konkursa rīkotājiem to izmantot nekomerciāliem mērķiem, kā arī publicēšanai Ventspils pašvaldības oficiālajos sociālo tīklu kontos, Ventspils portālā www.ventspils.lv un Ventspils jauniešu portālā www.jauniesi.ventspils.lv.