Jauniešu apmaiņas projekts #NoMad(E+) Horezu, Rumānijā jeb iespēja uzzināt daudz jauna par citu kultūrām

No 22. – 30. novembrim 6 jaunieši no Ventspils un Skrundas devās iegūt jaunus iespaidus un pieredzi piedaloties Erasmus+ programmas finansētā jauniešu apmaiņas projektā.

Projektu realizēja un organizēja "Ventspils Jauniešu domes" partnerorganizācija no Rumānijas “Asociatia Sentire”.

Jauniešu apmaiņā bija paredzēts iepazīstināt 44 jauniešus no programmas valstīm ar cilvēktiesībām un radoši izpētīt šo tēmu, realizējot mākslas filmas, flash mob utt.

Kā arī attīstīt jauniešu apmaiņas dalībniekos dažāda veida mākslas spējas gan veidojot filmas, gan aktiermākslā , teksta veidošanā un mūzikā . Tādējādi jaunieši spēs dalīties ar pozitīvu ziņojumu starp vienaudžiem un veicinās toleranci un mieru caur mākslas izpausmēm.

Bet kādi ir pašu jauniešu iespaidi?

Apmaiņas projekts deva iespēju izprast citu valstu kultūru, tradīcijas, vērtības. Pats svarīgākais, ko ieguvu ir jauni draugi un kontakti valstīs, kas bija šī projekta dalībnieki. NoMad(E+) ļāva izkāpt no komforta zonas, pārvarēt bailes un atgriežoties ierastajā vidē paskatīties uz lietām nu jau ar citu skatījumu. (Anna Bivbāne)

Šis projekts man sniedza ne tikai padziļinātu ieskatu fotogrāfēšanā un kultūru atšķirībās un tradīcijās, bet arī pieredzi, ko varēšu izmantot nākotnei. No katra cilvēka, kas piedalījās projektā, varēju iemācīties ko jaunu, un man bija prieks iepazīt un iegūt jaunus draugus no dažādām valstīm. (Anita Tīfentāle)

Uzzināju daudz jauna par katru kultūru un cilvēkiem dažādās pasaules valstīs. Iemācījos nebaidīties un iemācījos komunicēt. Ieguvu lielisku pieredzi, neaizmirstamas atmiņas un jaunus, mīļus cilvēkus gan Latvijā, gan ārpus Latvijas robežām. (Beāte Zālīte)

Šis projekts bija lieliska iespēja iepazīt daudz cilvēku un izprast citu tautu kultūru un sociālās problēmas. Tāpat šī bija brīnišķīga iespēja iepazīt vairākas valstis, kurās sanāca pabūt ceļojuma laikā. Ceru jauniegūtās draudzības nezaudēt ne ar meitenēm no Latvijas, ne pārējiem projekta dalībniekiem. (Amanda Rūta Vieško)

Šī projekta laikā iepazinu daudz jaunus cilvēkus, kurus nebūtu iepazinusi, ja nebūtu devusies šajā projektā. Es guvu jaunus draugus ar kuriem es pilnīgi noteikti vēlos saglabāt kontaktu, gan no pašas Latvijas, gan arī no pārējām valstīm. Erasmus+ deva man iespēju izpausties radoši un ļāva man iepazīstināt citus ar mūsu valsti un tajā pat laikā iepazīt citas kultūras. Atmiņas no šī projekta ir neaizstājamas. (Kristīne Angera)

Šis projekts parādīja to kā jaunieši saskata dažādas cilvēktiesības katrā valstī un prot par tām runāt izmantojot radošus un mākslinieciskus izteiksmes līdzekļus. Svarīgākais ko ieguvu ir būt atvērtākai, brīvāk komunicēt un, protams, neaizmirstamas atmiņas un jauni draugi no vairākām valstīm. (Kristiana Maliņa)
 

Ikvienam jaunietim ir iespēja piedalīties dažādos Erasmus + projektos, lai uzzinātu par savām iespējām seko https://www.facebook.com/jauniesudome/ un meklē informāciju šajā mājas lapā!