Notiks skolēnu mācību uzņēmumu Rudens gadatirgus

Sestdien, 24. novembrī, no plkst. 15:30 līdz plkst. 18:30 tirdzniecības centra “Tobago” telpās norisināsies tradicionālais Ventspils skolēnu mācību uzņēmumu Rudens gadatirgus.

Rudens gadatirgū savu produkciju un pakalpojumus piedāvās vairāk nekā 30 skolēnu mācību uzņēmumi no Ventspils skolām un arī kaimiņu novadiem. Apmeklētāji varēs gan iepazīties ar skolēnu veikumu, gan arī novērtēt viņu uzņēmību un motivēt turpmākajam darbam, iegādājoties preces. Piedāvājums būs plašs: rotaslietas, rokdarbi, mīkstās rotaļlietas, suvenīri, interjera priekšmeti, aksesuāri no koka, eko maisiņi pārtikai, apsveikuma kartiņas konfektes, antistresa rotaļlietas un vēl citi veidi. Šī būs iespēja jau savlaicīgi noskatīt un iegādāties dāvanas Ziemassvētkiem. 

Pasākuma laikā skolēnu mācību uzņēmumus skatīs un vērtēs žūrija, kuras uzdevums būs iepazīties ar skolēnu mācību uzņēmumu stendiem un novērtēt jauniešu biznesa idejas un izpildījumu. Tirdziņa noslēgumā žūrija apbalvos skolēnu mācību uzņēmumus un pasniegs balvas 9 nominācijās: Sociāli atbildīgs uzņēmums, Labākā pārdošanas komanda, Uz zināšanām balstīts produkts, Videi draudzīgs produkts, Inovatīva biznesa ideja, Labākā dāvana, Labākais stends, Kvalitātes produkts un “Ventspils govs” (Produkts Ventspilij).

Skolēnu mācību uzņēmumus veido un vada paši skolēni ar skolotāja konsultanta palīdzību. Darbojoties mācību uzņēmumā jaunieši iegūst jaunas praktiskas zināšanas un prasmes dažādās jomās – uzņēmējdarbībā, finanšu pratībā, komunikācijā, komandas darbā un citās, kuras nereti netiek apgūtas formālajā izglītībā. Skolēnu mācību uzņēmums mācību nolūkos pilda īsta uzņēmuma funkcijas un darbojas reālā vidē – skolēni ražo un pārdod preces vai pakalpojumus. Mācību uzņēmumi darbojas “Junior Achievement Latvija” programmas ietvaros.


Papildu informācija:

Oļegs Mihailovs
Tālr. 28383155
e-pasts: [email protected]