Ventspils Augstskola īstenos jaunu projektu “CREAzone / Reinvent”, kur iesaistīties varēs jaunieši

CREAzone / Reinvent – tas ir unikāls jauniešu uzņēmējdarbības projekts, kura mērķis palīdzēt jauniešiem apvienot uzņēmējdarbības modeļus un radošumu organiskos, jaunos un daudzsološos uzņēmumos. Projekta mērķa grupa ir 240 jaunieši no Latvijas un Lietuvas vecumā no 18 – 25 gadiem. 

Galvenā problēma, kurai “CREAzone / Reinvent” pievērš uzmanību, ir nesamērīgi augstais bezdarba līmenis, īpaši jauniešu vidū, kas rodas no būtiskajām atšķirībām starp programmā iekļautajiem reģioniem un galvaspilsētām. Lai šo galveno problēmu risinātu, mēs veicināsim jauniešu uzņēmējdarbību un mudināsim gados jaunus cilvēkus izmantot pastāvošo vietējo potenciālu starptautiskas uzņēmējdarbības izaugsmei.
Projekts sastāv no 5 posmiem, kuru kopējais ilgums ir 7 mēneši. Projekta īstenošanas laikā jaunieši gūs ne tikai praktiskas zināšanas, kā attīstīt biznesa ideju, bet arī iepazīsies ar aktuālajiem jautājumiem, kas svarīgi mūsdienu biznesa vidē.

Projekta dalībnieku skaits tiek organizēts pēc piltuves principa, t.i. pēc katra posma dalībnieku skaits tiek samazināts līdz katram nākamajam posmam, uzaicinot visprogresīvākos un motivētākos iepriekšējo posmu dalībniekus.

Projekta galvenie uzdevumi ir:
•    mainīt jauniešu pasīvu attieksmi uz vēlmi kļūt par uzņēmējiem un nodrošināt viņus ar uzņēmējdarbības idejām.
•    apmācīt jauniešus un sniegt viņiem praktiskas iemaņas, kas varētu viņiem palīdzēt radīt biznesa idejas, rūpīgi novērtēt tos un veidot komandu, kas varētu īstenot esošas idejas;
•    nodrošināt dalībniekus ar kompetenci un nepieciešamiem instrumentiem, lai izstrādātu stabilu biznesa plānu, kā arī sniegt atbalstu dalībniekiem viņu plānu īstenošanā un to uzņēmējdarbības faktiskajā uzsākšanā.

Mēs galvenokārt koncentrēsimies uz profesionālo skolu, koledžu un universitāšu studentiem, taču mēs aicinām arī citus jauniešus pieteikties, ja vien viņi spēs pierādīt, ka viņu pieredze un motivācija ir pietiekama, lai projektā gūtu panākumus. 

Pieteikšanās līdz: 26.oktobrim šeit

Projekta partneri:
•    Kaunas University of Technology (LT) – Vadošais partneris
•    Lithuanian Business Confederation │ ICC Lithuania (LT)
•    Ventspils Augstskola (LV)
•    Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera (LV)

Projekta nr. LLI-186
Kopējais budžets EUR 939 115.17
ERAF līdzfinansējums EUR 798 247.88
Vadošais partneris: Kauņas tehniskā universitāte
Partneri: Ventspils Augstskola, Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera un Lietuvas biznesa konfederācija
Projekta ilgums 36 mēneši

Plašāka informācija:
zvanot pa tālruni +371 63629650 vai +371 27738823, 
rakstot uz e-pastu: [email protected] 
mājas lapā www.venta.lv/muzizglitiba