Sarunu cikls: mana mūzikas bibliotēka 27.septembrī!

Sarunu cikls: MANA MŪZIKAS BIBLIOTĒKA 
Viesis: IVETA LĀCE

Ceturtdien, 27.septembrī, plkst. 17:30, Ventspils bibliotēkas Mūzikas un mākslas lasītava uzsāk jaunu sarunu ciklu “Mana Mūzikas bibliotēka”.

Šajā reizē viesos režisore un producente Iveta Lāce

Iveta dalīsies pārdomās par mūsdienu operas režijas virzību, skanēs mūzika no viņas privātkolekcijas. Saruna būs par aktuālām tendencēm operā pasaulē. Veidot laikmetīgu izrādi, kas balstās ne tikai uz dažām zvaigznēm ar izcilām balsīm vai atzītu diriģentu, bet arī ar izcilu režiju un scenogrāfiju, ir riskanti. Daudz drošāk ir veidot izrādi, kas patiks tradicionālu, klasisku vērtību piekritējiem un apmierinās arī laikmetīgi domājošus cilvēku. Bet tad nebūs pārsteiguma. Iet laikmetīguma virzienā var nozīmēt tapt nesaprastam.

Vai riskēt? Cik tālu iet jaunu izteiksmes līdzekļu meklējumos? Par to ceturtdienas vakara diskusijā, ko vadīs topošās Mūzikas bibliotēkas vadītāja Inga Aulmane. 
Cikla “Mana Mūzikas bibliotēka” sarunas plānotas reizi mēnesī. To dalībnieki būs dažādu profesiju un vecuma ventspilnieki, kuri piekrituši dalīsies ar savu ierakstu kolekciju dārgumiem. Mūzikas bibliotēkā skanēs dažāda stila mūzika, to noteiks aicinātā viesa simpātijas.