MEKLĒJAM DALĪBNIEKUS: PIESAKIES PROJEKTAM ‘DEBAŠU LĪDERU SKOLA 2018/2019’ LĪDZ 16.SEPTEMBRIM!

Vai vēlies būt jaunietis, kas prot sevi prezentēt lielu auditoriju priekšā, kas prot profesionāli aizstāvēt savu viedokli, atspēkot pret sevi vērstos uzbrukumus un kas prot kritiski izvērtēt informāciju? Vai vēlies mācīties no labākajiem debatētājiem pasaulē? Ja jā, tad tev ir jāpiesakās “Debašu Līderu skolā”!

Plašāk par šo iespēju meklē arī  https://www.facebook.com/QUOtudoma/

Debašu Līderu skolā iegūtās prasmes ikvienam jaunietim noderēs, izvēloties nākotnes profesiju. Lai konkurētu nākotnes darba tirgū, būs nepieciešamas tādas prasmes kā spēja risināt sarežģītas problēmas, kritiskā un radošā domāšana, kā arī spēja argumentēt – prasmes, ko sniedz debašu izglītība.

Debašu Līderu skola ir neformālās izglītības projekts skolēniem un skolotājiem, kas notiek trešo gadu pēc kārtas ar British Council pārstāvniecības Latvijā un Ziemeļvalstu Ministru padomes biroja Latvijā atbalstu.

Dalība projekta tiek piedāvāta 20 skolām, katru skolu pārstāvot diviem skolēniem un vienam skolotājam/-ai. Apmācības notiek angļu valodā. Dalība projektā ir bez maksas, kā arī dalībniekiem tiek apmaksāti ceļa izdevumi, apmeklējot nodarbības.

Apmācību grafiks: 29.septembris (Argumentācija), 3.novembris (Mediji, loģika & pirmie soļi debatēs), 8.decembris (Lekcijas pie pasaulē labākajiem debatētājiem), 30.decembris (Pieredzes apmaiņa & Pasaules mēroga aktualitātes), 19.janvāris (Neatkarīgie mediji, migrācija & gatavošanās dalībai pirmajā starptautiskajā debašu turnīrā), 2.marts (Ievads politikā & ekonomikā), 20.aprīlis (Noslēguma ceremonija)

Lai pieteiktos projektam, aizpildi šo anketu: Piesakies!

Ja Tev ir vēl kādi jautājumi, esam atbildējuši uz biežākajiem šeit:

KĀDĒĻ PIETEIKTIES?
Tu iegūsi tik daudz: jaunas zināšanas, draugus, iespējas un izaicinājumus! Tu iemācīsies kā izvērtēt informāciju, kā pārliecinoši pārstāvēt savu viedokli un kā uzstāties publikas priekšā neatkarīgi no tā, vai auditorijā būtu pieci, piecdesmit vai piecsimts cilvēku. Tu iepazīsi azartiskus cilvēkus ne tikai no Latvijas, bet arī visas pasaules. Tev tik sniegtas neskaitāmas iespējas pierādīt sev un citiem, ka Tu vari sasniegt daudz vairāk nekā Tu jebkad būtu iedomājies. Tev tiks sniegta iespēja piedalīties debašu turnīros gan Latvijā, gan ārpus tās. Kā arī trim labākajiem un aktīvākajiem projekta dalībniekiem tiks sniegta iespēja piedalīties viena no prestižākajiem debašu turnīriem Eiropā. Un galu galā – Tev tiks sniegta platforma izaicināt pašam sevi!

KO ES IEMĀCĪŠOS, PIEDALOTIES PROJEKTĀ?
Tu iemācīsies debatēt! Tu iemācīsies argumentēt un aizstāvēt savu viedokli. Un, debatējot, Tu gūsi pamatzināšanas par tādām tēmām kā, piemēram, mediji, politika, ekonomika, starptautiskās attiecības. Tajā pašā laikā Tu ievērojami uzlabosi savas angļu valodas prasmes, jo visas projekta aktivitātes norisināsies angļu valodā.

KAS VAR PIETEIKTIES PROJEKTAM?
7. līdz 12.klašu skolēni. Katru skolu jāpārstāv diviem skolēniem un vienam skolotājam/-ai. Visiem dalībniekiem jāpārvalda angļu valoda sarunvalodas līmenī – tā, lai angļu valodas zināšanas ļautu piedalīties nodarbībās. Svarīgi, ka gan skolēni, gan skolotāji ir ieinteresēti piedalīties projektā un dalība tajā nav piespiedu kārtā. Tāpat skolēniem un pavadošajam skolotājam/-ai ir jāapņemas izmantotās zināšanas izmantot skolā – skolēniem vadot debašu klubu un organizējot aktivitātes tajā, bet skolotājiem iespēju robežās palīdzot skolēniem ar to.

KAS TIEK SAGAIDĪTS NO DALĪBNIEKIEM?
Aktīva dalība sesijās! Skolēni drīkst kavēt līdz divām sesijām, bet ne vairāk. Tāpat skolēniem būs jāpiedalās debašu turnīros – Latvijā un Igaunijā (dalības maksa tajos projekta dalībniekiem tiks segta projekta ietvaros). Pats galvenais – skolēniem būs jānodibina un jāvada debašu klubs sabā skolā (bet neuztraucies, lai šo prasību izpildītu, ikvienam skolēnam būs asistējošais projekta mentors, kas palīdzēs)!

CIK IZMAKSĀ DALĪBA PROJEKTĀ?
Gandrīz neko. Dalība projektā ir bez maksas. Tā laikā Tev tiks nodrošināta ēdināšana un arī apmaksāti ceļa izdevumi uz un no projekta (piemēram, ja dzīvo Liepājā, Tev tiks apmaksāti ceļa izdevumi uz un no Rīgas). Tev būs jānodrošina savi ceļa izdevumi, dodoties uz turnīriem (piemēram, braucot uz debašu turnīru Tallinā, Igaunijā, Tev būs jānodrošina savi ceļa izdevumi).

KĀ ES VARU PIETEIKTIES PROJEKTAM?
Tu vari pieteikties, aizpildot šo anketu: https://docs.google.com/…/1Fu Pieteikties būs iespējams līdz 16.septembrim. Kad piesakies, pārliecinies, ka visa norādītā informācija ir pareiza!

KĀ ES ZINĀŠU, KA ESMU GUVIS IESPĒJU PIEDALĪTIES PROJEKTĀ?
Mēs ar Tevi sazināsimies līdz 21.septembrim. Ja būsi guvis iespēju piedalīties projektā, saņemsi mūsu zvanu. Bet, ja nevarēsim Tev piedāvāt vietu projektā, saņemsi ziņu no mums sevis norādītajā e-pasta adresē.