Kurzemes jaunieti! Iespēja piedalīties jauniešu apmaiņā Rumānijā!

Jauniešu apmaiņas projekts #NoMad(E+) , kas notiks no 22.11 – 30.11.2018, Rumānijas pilsētā Horezu.


Dalībnieka profils: 
Jaunietis no Kurzemes, vecumā no 18 – 30 gadiem, kuru interesē radošas izpausmes mūzikā, mākslā, teātrī un filmās. 
Jaunietim ir jābūt atvērtam jaunām zināšanām un vismaz ar vidējām angļu valodas zināšanām, jo visas aktivitātes notiks angļu valodā.

Projekta apraksts:
1. Iepazīstināt 44 jauniešus no programmas valstīm ar cilvēktiesībām un radoši izpētīt šo tēmu, realizējot mākslas filmas, flash mob utt.
2. Attīstīt jauniešu apmaiņas dalībniekos dažāda veida mākslas spējas gan veidojot filmas, gan aktiermākslā, teksta veidošanā un mūzikā. Tādējādi jaunieši spēs dalīties ar pozitīvu ziņojumu starp vienaudžiem un veicinās toleranci un mieru caur mākslas izpausmēm. 

Projekta norises vieta un laiks: 

22. līdz 30. novembris! Viesu mājā, kas atrodas Horezu Valčas novadā 

Dalībnieki tiks izvietoti istabās pa 2 vai pa 4 cilvēkiem. Tā kā viesu māja atrodas starp kalniem, tad apmaiņas organizatori iesaka ņemt līdzi siltas drēbes.
Info materiāls angliskihttps://ej.uz/tgso
Pieteikšanās, aizpildod veidlapu, līdz 10.10.2018   – https://goo.gl/forms/Ve7fdvrl2n7woFtf2

Kas ir jauniešu apmaiņa?

Jauniešu apmaiņas projekta ietvaros jauniešu grupām no vismaz 2 dažādām valstīm ir iespēja satikties kādā no projektā iesaistītajām valstīm un kopīgi īstenot sev – jauniešiem – aktuālu tematisku ideju, kas var būt tieši saistīta ar jauniešu ikdienas pieredzi, piemēram, jauniešu līdzdalība Eiropas demokrātiskajā dzīvē un darba tirgū, starpkultūru un starpreliģiju dialogs, sociālā iekļaušana un solidaritāte, iecietība un cieņa pret cilvēktiesībām, medijpratība, kritiskās domāšanas un iniciatīvas apziņas veicināšana u.tml. (http://jaunatne.gov.lv/lv/erasmus/kas-ir-apmaina)

Nedaudz par Rumāniju:
Ar platību 238 391 kvadrātmetru km (92 043 kv. m), Rumānija ir lielākā valsts dienvidaustrumu Eiropā un divpadsmitā lielākā Eiropā. Rumānijas reljefs ir sadalīts aptuveni vienādi starp kalnu, kalnainās un zemienes teritorijās. Karpatu salas Kalni dominē Rumānijas centrā. Donavas upe ieplūst Melnajā jūrā Rumānijas teritorijā teritorija, kas veido Donavas deltu, otrais lielākā un vislabāk saglabātā delta Eiropā un arī biosfēras rezervāts un bioloģiskās daudzveidības pasaule Mantojuma vieta. Saskaņā ar skaitīšanas datiem no 2011, Rumānijas iedzīvotāju skaits ir aptuveni 20 miljoni cilvēki. Bukareste ir galvaspilsēta un lielākā pilsēta Rumānijā. Rumānijā ir četras citas pilsētas kuras ir vienas no Eiropas Savienības populārākajām pilsētām: Cluj-Napoca, Timişoara, Iaši un Constanţa.