“Biznesa vasarā” jaunieši kaļ idejas un satiek pircējus

No 10. līdz 14. jūlijam Ventspils Jauniešu mājā norisinājās uzņēmējdarbības radošo darbnīcu cikls “Biznesa vasara”, kuras laikā jaunieši mācījās, kā pilnveidot un attīstīt skolēnu mācību uzņēmumus, tikās ar praktiķiem un apmeklēja gan Biznesa inkubatoru, gan Ventspils Digitālo centru.

Nedēļas laikā 25 esošie un topošie skolēnu mācību uzņēmumu dalībnieki papildināja savas zināšanas par uzņēmējdarbību un iepazinās ar Ventspilī pieejamām iespējām, kuras izmantot savu biznesa ideju attīstībā. Jaunieši apmeklēja Biznesa inkubatoru, kā arī iepazinās ar Ventspils Digitālā centra tehnoloģiju klāstu, kas pieejams mācību uzņēmumiem. Citā nodarbībā jaunieši apguva biznesa rīkus, ko piedāvā populārie sociālie tīkli un paši darba grupās plānoja kopīgu platformu sociālajos tīklos, lai reklamētu visu Ventspils mācību uzņēmumu produktus. Darbnīcā kopā ar profesionālu fotogrāfu mācījās fotografēt savas preces reklāmas materiāliem. Savukārt zināšanas par sociālās uzņēmējdarbības tēmu dalībnieki smēlās no šīs jomas pirmsācējiem Latvijā “Otrā elpa”.

Savukārt noslēdzošais pasākums notika Jūras svētku laikā Ostas ielas promenādē, kur kopīgā teltī jaunieši uzrunāja pircējus un esošie mācību uzņēmumi pārdeva savas pašu gatavotās preces. Šoreiz tirdziņa klāstā bija batikoti t-krekli, bērnu un jauniešu vidū populārais slaims – elastīga masa rotaļām vai stresa noņemšanai, aproces, apsveikuma kartiņas, auduma maisiņi, atslēgu piekariņi, atstarojošas aproces un konfektes.

Līdzīgs radošo darbnīcu cikls paredzēts arī rudens brīvlaikā, lai palīdzētu skolēniem nostiprināt savas biznesa idejas un tās īstenot mācību uzņēmumos.

Pasākumu ciklu Ventspils pilsētas domes Izglītības pārvalde un Ventspils Jauniešu māja organizē Eiropas Sociālā fonda projekta (Nr. 8.3.2.2./16/I/001) “Atbalsts izglītojamo individuālo kompetenču attīstībai” ietvaros.