JŪRAS SVĒTKI VENTSPILĪ 14.-15. JŪLIJS

No 14.-15. jūlijam Ventspilī notiks tradicionālie Jūras svētki. Šā gada svētku devīze – “Ar vēju burās”.
Galvenie svētki ar dažādām izklaidēm svētku apmeklētājiem notiks 14. jūnijā.

No plkst. 8.00 līdz 17.00 Vecpilsētas tirgus laukumā notiks “Jūras svētku gadatirgus”. Jūras svētkos no plkst. 10.00-16.00 viesus gaidīs arī Ventspils bibliotēkas – Galvenajā bibliotēkā būs apskatāma Jāņa Jēkabsona gleznu izstāde “Dzintara krasts”, savukārt Pārventas bibliotēkā varēsiet aplūkot izstādi “Jūra”, kuras autors ir Roberts Muzis.

Neizpaliks arī sportiskas aktivitātes. No plkst. 10.00 Ventspils pludmales volejbola stadionā notiks Ventspils atklātais Jūras kauss un Ventspils pilsētas atklātais čempionāts pludmales volejbolā. No plkst. 12.30 Ventas upes akvatorijā sāksies Ventspils Brīvostas kauss burāšanā.

No plkst. 12.00 līdz 14.00 Livonijas ordeņa pilī ikviens būs aicināts apmeklēt Burinieka darbnīcu Ventspils muzejā. Darināsiet gafelšoneri – krāsosiet, naglosiet, dosiet vārdu un svinēsiet kuģa kāzas! Tāpat darbosies vēja zvanu, priežu mizas kuģīšu un korķa pludiņu darbnīcas.

Laukumā pie Galvenās bibliotēkas no plkst. 12.00 līdz 14.00 mazie Jūras svētku svinētāji aicināti doties pie “Jūras mātes dārgumu lādes”, kur būs darbnīca “Jautrie burinieki”, papīra kuģīšu veidošana no papīra un peldināšana, kā arī “Zelta zivtiņas” un “Pirātu maskas” darbnīcas.

Plkst. 13.00 laukumā pie Galvenās bibliotēkas ar muzikālu programmu “Jūras vējos” uzstāsies Ilona Balode-Ūdre un draugi.

No plkst. 13.00 līdz 15.00 Amatu mājā visus gaida “Lielais loms no tirgus” ar grilētām zivīm, muzikāliem priekšnesumiem un mezglošanas darbnīcām. 

Pārventā, no plkst. 17.00 Bērnu parkā “Fantāzija” notiks nacionālo kultūras biedrību kolektīvu koncerts.

Programma Ostas ielas Promenādē

Plkst. 11.00 notiks piemiņas brīdis “Jūrniekiem un zvejniekiem, kuru atdusas vieta ir jūras dzelmē". Tajā piedalīsies PIKC Ventspils Mūzikas vidusskolas vokālās nodaļas vadītāja un vokālā pedagoga Gata Poriņa solo dziedāšanas un ansambļa klases audzēkņi Paula Mihailova, Ketrīna Grīga, Ance Dreimane.

No plkst. 11.00 līdz 17.00 centrālā pasākuma skatuve pārtaps par “Visu vēju ostu”. Šeit plkst. 12.00 sagaidīsim Jūras valdnieku Neptūnu un viņa lidojošo svītu. Notiks arī kuģu parāde un apskate.

Pēc tam ar daudzveidīgu koncertprogrammu uzstāsies “Marhils un draugi”, leģendārā grupa “OPUS PRO” un uz atraktīvu dancošanu aicinās “Brāļi Auzāni”. Svētkus vadīs – aktrise Indra Burkovska. Ar deju priekšnesumiem no uzveduma “Kapteiņa Granta bērni” starplaikos uzstāsies deju ansambļa “Liedags” dejotāji.

No plkst. 12.30 līdz 16.30 mazos Jūras svētku svinētājus gaidīs “Bērnu sala” (laukumā pie policijas ēkas). Šeit būs jautrība un radošās darbnīcas kopā ar košiem animāciju tēliem, kā arī piepūšamās atrakcijas.

Laukumā pie Kurpnieku ielas no plkst. 12.30 līdz 17.00 darbosies “Vēja un zemes sardze”, kur interesentiem būs pieejama Zemessardzes 46.kājnieku bataljona rekrutēšanas telts, kā arī atrakcijas bērniem.

“Ar jaunību pa vējam” – ar šādu devīzi no plkst. 13.00 līdz 17.00 pie Govs ceļotājas notiks izklaides jauniešiem. Uzstāsies grupas “Carnival Youth” un “Rahu The Fool”, kā arī ekstrēmā sporta paraugdemonstrējumi no “Green trial”.

No plkst. 21.00 līdz 4.00 aicinām visus uz Jūras svētku vakara programmu Ostas ielas promenādē pie centrālās svētku skatuves. Šeit no plkst. 21.00 balli ieskandinās “Jersikas orķestris” kopā ar brāļiem Auzāniem, plkst. 23.00 varēsiet vērot “Naksnīgo kuģu stāstu uz ūdens”. Balle turpināsies plkst. 23.30 ar “Jersikas orķestri”, “Brāļiem Auzāniem”, “Bermudu divstūri”, DJ Magnusu Eriņu un DJ Tomu Grēviņu. Šogad Neptūns uzsauc visiem Jūras svētku svinētājiem balli bez maksas! 

15. jūlijā svētku svinības turpināsies Mazajos Jūras svētkos.

Plkst. 12.00 Bērnu pilsētiņā – svētku programma bērniem. Izklaidējoša rotaļprogramma kopā ar bērnu iemīļotajiem animāciju filmu tēliem no “Ķepu patruļas”, kā arī burbuļu salūts.

No plkst. 13.00 līdz 16.00 Piejūras brīvdabas muzejā notiks “Mazie jūras svētki piejūrā”. Latviešu ziņģes un tautas deju kolektīvs ar skaistām dejām, zivtiņu ķeselēšana, zvejas rīku atpazīšana un zābaku mešana. Smiltiņu ģimenes cienasts – zivju zupu ar mārrutkiem.

Plkst. 15.00 Bērnu parkā “Fantāzija”– svētku programma bērniem. Izklaidējoša rotaļprogramma kopā ar bērnu iemīļotajiem animāciju filmu tēliem no “Ķepu patruļas”, kā arī burbuļu salūts.